Κόσμος

Λούλα: Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας!

Οι περιπέτειες που έχει με την Δικαιοσύνη της χώρας ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ίσως και να... τελειώνουν.

Με απόφαση δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει από τον Απρίλιο δωδεκαετή ποινή κάθειρξης για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Λούλα και οι δικαστικές εξελίξεις

Ο δικαστής Μάρκο Αουρέλιο Μέλο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης απόφασης που είχε εκδόσει νωρίτερα το Δικαστήριο, διατάσσοντας την αποφυλάκιση καταδικασμένων πριν την εκδίκαση των εφέσεών τους, όπως στην υπόθεση του Λούλα.

Η απόφαση του Μέλο θα πρέπει να εξεταστεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου που είναι διχασμένη στο ζήτημα κατά πόσον θα επιτραπεί να παραμένουν ελεύθεροι οι κατάδικοι έως ότου οι υποθέσεις τους τελεσιδικήσουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agencia Brasil, οι δικηγόροι του Λούλα υπέβαλαν αίτημα αποφυλάκισής του σε δικαστήριο στην πόλη Κουριτίμπα, όπου ο πρώην πρόεδρος εκτίει την ποινή του.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Λούλα μπορεί να αποφυλακιστεί πριν την έκδοση τελικής απόφασης από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Γκλέισι Χόφμαν, πρόεδρος του Κόμματος Εργαζομένων PT, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο Λούλα, τόνισε με tweet της ότι το κόμμα έχει ήδη υποβάλει νομικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για την αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη του PT.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν