Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Lufthansa: Δεύτερη μέρα απεργίας των πιλότων

Lufthansa: Δεύτερη μέρα απεργίας των πιλότων

Περίπου 3.800 πτήσεις ακύρωσε η Lufthansa που ήταν προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα, λόγω της τριήμερης απεργίας που κήρυξαν οι πιλότοι της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας.

Καθηλωμένα παραμένουν τα αεροσκάφη της Lufthansa για δεύτερη μέρα λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι πιλότοι της εταιρείας.

Η Lufhansa έχει ακυρώσει 9 στις 10 προγραμματισμένες πτήσεις

Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι η απόφαση της Lufthansa να καταργήσει μονομερώς τις μεταβατικές συντάξεις, οι οποίες δίνουν στους πιλότους τη δυνατότητα της πρόωρης συνταξιοδότησης, ήδη από τα 55. Η εταιρεία εκτιμά ότι το κόστος τους είναι υπερβολικά υψηλό κι αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση για την πρόωρη συνταξιοδότηση, με στόχο να εγκαταλείπουν στα 60 οι πιλότοι της την ενεργό δράση.

Επιπλέον ανοιχτό παραμένει και το θέμα των μισθολογικών αυξήσεων, με το συνδικάτο των πιλότων Cockpit να ζητεί αυξήσεις ύψους περίπου 10 %. Το ύψος των συνολικών διεκδικήσεων των πιλότων υπολογίζεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κοστίσουν στην εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις σχεδόν 425.000 επιβατών.

Σχεδόν 700 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από την Φραγκφούρτη, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, και περί τις 200 πτήσεις από το Μόναχο, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του αεροδρομίου.
Φαίνεται να υπάρχουν μικρές πιθανότητες οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να σταματήσει η απεργία.

Η Lufthansa είχε ως στόχο την επιστροφή στο φυσιολογικό από το Σάββατο κι έπειτα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλός της Κρίστοφ Φραντς.

Η απεργία ευνοεί την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, την Deutsche Bahn, η οποία αναμένει επιπλέον 20.000 πελάτες την ημέρα. Υπό κανονικές συνθήκες, με τους κρατικούς σιδηροδρόμους μετακινούνται καθημερινά περίπου 360.000 άτομα.

Διαβάστε

Απεργία στη Lufthansa, ακυρώθηκαν 3.800 πτήσεις

Η Lufthansa ματαιώνει 3.800 πτήσεις εξαιτίας της απεργίας των πιλότων

Απεργία των πιλότων της Lufthansa στις αρχές Απριλίου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε