Κόσμος

“Μαφιόζικη” δολοφονία πέντε ατόμων -μεταξύ των οποίων ένας Δήμαρχος- σε διαδήλωση στο Μεξικό

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσα τους ο δήμαρχος της πόλης Σαν Χουάν Τσαμούλα, δολοφονήθηκαν από άγνωστους ενόπλους κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην πολιτεία Τσιάπας του νοτιοανατολικού Μεξικού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση συνέβη νωρίς το Σάββατο, όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σαν Χουάν Τσαμούλα, όπου έχει πληθυσμό 87.000 κατοίκους, τόνισε ο Χουάν Κάρλος Γκόμεζ Αράντα, ανώτερος αξιωματούχος της πολιτείας Τσιάπας.

Ξαφνικά “ένοπλοι άνοιξαν πυρ” σκοτώνοντας τον Ντομίνγκο Λόπεθ Γκονζάλες, τον δήμαρχο της πόλης, δύο αξιωματούχους του δήμου και δύο ακόμη ανθρώπους. Δώδεκα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την καταβολή χρημάτων κρατικής βοήθειας και την έναρξη των εργασιών σε πολλά δημόσια έργα, πρόσθεσε ο Γκόμεζ Αράντα.

Η Σαν Χουάν Τσαμούλα, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείται κυρίως από αυτόχθονες, είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της πολιτείας Τσιάπας, όπου ιδρύθηκε το 1994 ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN).

Πριν από δύο εβδομάδες ο EZLN είχε προειδοποιήσει ότι οι “διαφωνίες και οι διαμάχες” που κυριαρχούν στην Σαν Χουάν Τσαμούλα πιθανώς να οδηγήσουν σε “εσωτερικές συγκρούσεις”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τραγικός θάνατος της 23χρονης Ρουμπίνα που διαδήλωνε στο Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι και δεν επέτρεψαν την ταφή της
Η νεαρή γυναίκα, κουρδικής καταγωγής και με καταγωγή από τη Μαριβάν, πυροβολήθηκε πισώπλατα από κοντινή απόσταση, με τη σφαίρα να τη χτυπά στο κεφάλι
Η Ρουμπίνα Αμινιάν
Θρίλερ στην Κύπρο: «Μυστηριώδης» θάνατος στη ρωσική Πρεσβεία και εξαφάνιση Ρώσου επιχειρηματία
Οι έρευνες απαγορεύτηκαν στις κυπριακές αρχές από την ρωσική Πρεσβεία, αφού κάνουν λόγο για αυτοχειρία, ενώ αναζητείται και ισχυρό πρώην μέλος της Uralkali, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή εμπλοκή γεωπολιτικών συμφερόντων στην Κύπρο
Αστυνομία της Κύπρου 13
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν