Κόσμος

Μακεδονία: Η συμφωνία ενισχύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπειά μας λέει ο Ζάεφ

Οι Σκοπιανοί λένε ότι έχουμε φτάσει στο 98% της συμφωνίας. Το 2% ωστόσο μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, λένε άλλες πηγές. Το όνομα Μακεδονία φαίνεται ότι θα υπάρχει και θα περιλαμβάνεται σε συμφωνία ως Severna Makedonija, ωστόσο αυτή η ονομασία για όλες τις χρήσεις και στο εσωτερικό με αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας αποτελεί το μεγάλο αγκάθι του Ζόραν Ζάεφ που ακόμη και χθες το βράδυ απήθυνε έκκληση σε αντιπολίτευση και πολίτες να το δεχθούν.

Με την ανακοίνωση της “πιθανής συμφωνίας” όπως τη χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ, οι πολίτες θα έχουν όλες τις πληροφορίες και θα ξέρουν πως να αποφασίσουν παρά τις ως τώρα επιφυλάξεις τους για το erga omnes. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων γνωρίζει ότι μπορεί, καθώς θα υπάρχει στην ονομασία τη γλώσσα και την εθνότητα ο όρος Μακεδονία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να περάσει στην κοινή γνώμη τη συμφωνία με την Ελλάδα.
Ο Ζόραν Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά πως οι πολίτες θα δουν όλες τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας που όπως τόνισε ενισχύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του λαού.
Απευθυνόμενος έμμεσα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους είπε με νόημα πως αν αυτή η συμφωνία ανοίξει το δρόμο για Ε.Ε. και ΝΑΤΟ τότε θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τη στάση τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1