Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Με το… ζόρι η χειραψία Μέι και Πούτιν! Οι όροι της Βρετανίδας πρωθυπουργού

Το κλίμα ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν το καλύτερο στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα.

Την ψυχρότητα της Τερέζας Μέι απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν αποτυπώνεται και στον φωτογραφικό φακό, με την χειραψία ανάμεσα στους δυο ηγέτες να δείχνει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η Τερέζα Μει ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα «να σταματήσει τις ενέργειες αποσταθεροποίησης που απειλούν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του». Μάλιστα σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι είπε πως χωρίς αυτό  «δεν θα μπορέσει να υπάρξει εξομάλυνση των διμερών σχέσεων».

putin may
photo epa

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δυο ηγέτες μετά το θέμα της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 στο βρετανικό έδαφος.Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Τερέζα Μέι είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη επίθεση αυτή».

putin may
photo epa

Πάντως παρά το στραβό κλίμα στην συνάντηση η κ. Μέι δήλωσε ότι είναι «ανοικτή στην δυνατότητα μίας διαφορετικής σχέσης, αλλά για να γίνει αυτό, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει διαφορετικό δρόμο».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την άλλη είχε δηλώσει πριν μερικές μέρες πως «θέλει να γυρίσει την σελίδα που έχει σχέση με τους πράκτορες και τις επιθέσεις» στις σχέσεις με το Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι