Κόσμος

Με το… ζόρι η χειραψία Μέι και Πούτιν! Οι όροι της Βρετανίδας πρωθυπουργού

Το κλίμα ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν το καλύτερο στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα.

Την ψυχρότητα της Τερέζας Μέι απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν αποτυπώνεται και στον φωτογραφικό φακό, με την χειραψία ανάμεσα στους δυο ηγέτες να δείχνει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η Τερέζα Μει ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα «να σταματήσει τις ενέργειες αποσταθεροποίησης που απειλούν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του». Μάλιστα σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι είπε πως χωρίς αυτό  «δεν θα μπορέσει να υπάρξει εξομάλυνση των διμερών σχέσεων».

putin may
photo epa

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δυο ηγέτες μετά το θέμα της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 στο βρετανικό έδαφος.Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Τερέζα Μέι είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη επίθεση αυτή».

putin may
photo epa

Πάντως παρά το στραβό κλίμα στην συνάντηση η κ. Μέι δήλωσε ότι είναι «ανοικτή στην δυνατότητα μίας διαφορετικής σχέσης, αλλά για να γίνει αυτό, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει διαφορετικό δρόμο».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την άλλη είχε δηλώσει πριν μερικές μέρες πως «θέλει να γυρίσει την σελίδα που έχει σχέση με τους πράκτορες και τις επιθέσεις» στις σχέσεις με το Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU)
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1