Κόσμος

Μεγάλη δημοπρασία για τα 50 χρόνια από τη διάλυση των θρυλικών Beatles

Διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα που ανήκαν στα μέλη των Beatles θα διατεθούν αυτόν τον μήνα προς πώληση, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που οργανώνει ο οίκος Sotheby’s για τα 50 χρόνια από τη διάλυση του βρετανικού συγκροτήματος.

Τα αντικείμενα καλύπτουν όλη την καριέρα του συγκροτήματος. Μεταξύ άλλων, θα πωληθεί ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του Love Me Do, του πρώτου σινγκλ του συγκροτήματος. Εκτιμάται ότι θα πιάσει 15.000-20.000 στερλίνες.

Click4more: Τζάκσον: Το βιβλίο που θα συνοδεύσει το ντοκιμαντέρ για τους Beatles (video)

Προς πώληση θα βγει επίσης ένα ζευγάρι γυαλιά του Τζον Λένον (εκτιμητέα τιμή 30.000-40.000 στερλίνες) αλλά και η καρτέλα τιμωριών από το σχολείο του (5.000 στερλίνες) όπου καταγράφονται οι «αταξίες» του όταν ήταν παιδί.

Σε δημοπρασία θα βγει και ένα ρολόι Cartier του 1966, που ανήκε στον μάνατζερ του συγκροτήματος, τον Μπράιαν Επστάιν. Ο θάνατος του Επστάιν, το 1967, πιστεύεται ότι συντέλεσε στη διάλυση του τετραμελούς συγκροτήματος από το Λίβερπουλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου