Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ, Γκρέις Κέλι και Νταϊάνα: Δύσκολοι καιροί για Πριγκίπισσες

Μέγκαν Μαρκλ, Γκρέις Κέλι και  Νταϊάνα: Δύσκολοι καιροί για Πριγκίπισσες

Και οι δυο ήταν Αμερικανίδες. Και οι δυο ήταν ηθοποιοί. Όμως, η Γκρέις Κέλι όταν έγινε πριγκίπισσα ήταν ήδη μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ ήταν μεσαίου μεγέθους και δεν είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες – μύθους του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Υπάρχουν και άλλες διαφορές. Ότι η Γκρέις Κέλι άντεξε μέχρι τέλους, μέχρι τον τραγικό θάνατο που είχε σε τροχαίο, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ δεν προσπάθησε καθόλου. Επίσης, οι τίτλοι που κατείχε η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό δεν συγκρίνονται με τον ένα και μοναδικό τίτλο που κατέχει προς ώρας η Δούκισσα του Σάσεξ.

Όταν η Γκρέις Κέλι παντρεύτηκε το 1956 τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό έγινε, δυο φορές Δούκισσα, μια φορά Υποκόμησσα, 8 φορές Κόμησσα, 4 φορές Μαρκησία, και 9 φορές Βαρόνη.

Click4More Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι: Όλο το παρασκήνιο του οικογενειακού συμβουλίου

Πέντε χρόνια μετά, βαρέθηκε αφόρητα. Το 1961 ο Χίτσκοκ που την είχε ήδη σκηνοθετήσει σε 2 ταινίες του της ζήτησε να πρωταγωνιστήσει στην καινούρια του ταινία με τίτλο Marnie. Η πριγκίπισσα Γκρέις είπε το ναι και προγραμματίσθηκαν τα γυρίσματα. Όμως, λογάριαζε χωρίς τους κανόνες του Πριγκιπάτου. Η Γκρέις Κέλι δεν γύρισε ποτέ την ταινία και επέστρεψε στην μονότονη ζωή της ως Πριγκίπισσα. Το 1981 συναντήθηκε με την μητέρα του Χάρι, Πριγκίπισσα Νταϊάνα η οποία μόλις είχε μπει στην ζωή της Βασιλικής Οικογένειας. Η Νταϊάνα της εκμυστηρεύθηκε το πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη. Η Γκρέις Κέλι την αγκάλιασε και της είπε: «Μην ανησυχείς καλύ μου. Θα δεις. Θα πάνε όλα χειρότερα…».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις