Κόσμος

Μεξικό: Εκατοντάδες μετανάστες στην Τιχουάνα προσπαθούν να περάσουν στις ΗΠΑ!

Εκατοντάδες μετανάστες, που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική, επιχείρησαν σήμερα να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον 500 εξ αυτών, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση κοντά στα σύνορα στην Τιχουάνα, κατευθύνθηκαν προς τον μεταλλικό φράκτη και άρχισαν να σκαρφαλώνουν επιχειρώντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Πολλές εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν από μια πρώτη περίφραξη προτού δεχθούν δακρυγόνα, μετέδωσε επίσης μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή σε χαμηλό ύψος.

Ορισμένοι εξ αυτών προτίμησαν να γυρίσουν πίσω, ενώ άλλοι συνέχιζαν την πορεία τους προς το αμερικανικό έδαφος. Τα σύνορα έκλεισαν μεταξύ της Τιχουάνα και του Σαν Ντιέγκο, ανακοίνωσαν λίγο μετά οι αμερικανικές συνοριακές αρχές.

Τα σύνορα έκλεισαν για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς μέχρι νεωτέρας, επισήμανε στο Twitter η ομοσπονδιακή αρχή τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6