Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεξικό: Νεκροί 6 ανθρακωρύχοι

Μεξικό: Νεκροί 6 ανθρακωρύχοι

Εχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα που σημειώθηκε σε ένα ορυχείο στην πολιτεία Κοαουίλα, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού.

Σύμφωνα με την εταιρεία που λειτουργεί το ορυχείο, την Άλτος Όρνος δε Μέχικο, ένας εργαζόμενος που είχε παγιδευτεί διασώθηκε νωρίτερα.

Το δυστύχημα προκλήθηκε από την έκρηξη μεγάλης ποσότητας μεθανίου και την κατάρρευση ενός όγκου 100 τόννων άνθρακα. Την ώρα του δυστυχήματος στο ορυχείο εργάζονταν περίπου 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων βγήκαν από αυτό χωρίς πρόβλημα.

Το δυστύχημα είναι το δεύτερο του είδους στην πολιτεία μέσα σε 10 ημέρες.

Μια έκρηξη που είχε σημειωθεί την 25η Ιουλίου είχε στοιχίσει τη ζωή σε επτά εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας την έλλειψη ελέγχων σε ό,τι αφορά τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας στα μικρά ορυχεία και μεταλλεία όπου συχνά η επιτήρηση είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτη.

Χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν στα εκατοντάδες μικρά ορυχεία, γνωστά ως ποσίτος (“μικρές τρύπες”) στην Κοαουίλα εδώ και πάνω από έναν αιώνα και τα δυστυχήματα είναι όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάιο του 2011, τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι σε ορυχείο έχασαν τη ζωή τους από μια έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη συσσώρευση αερίου σε ένα φρέαρ.

Το 2006, μια έκρηξη μεθανίου στο μεγάλο ορυχείο Πιέδρας Νέγκρας, που ανήκει στην εταιρεία Γκρούπο Μέχικο, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 65 εργαζόμενους. Ως σήμερα, έχουν ανασυρθεί οι σοροί μόλις δύο εξ αυτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε