Κόσμος

Μεξικό: Βιντεοπαιχνίδι «όπλισε» το χέρι 11χρονου μαθητή για το μακελειό σε σχολείο

Επηρεασμένος από βιντεοπαιχνίδι φέρεται να ήταν ο 11χρονος που εισέβαλε σε σχολείο στο βόρειο Μεξικό, άνοιξε πυρ, σκότωσε μια δασκάλα, τραυμάτισε τουλάχιστον 6 άτομα πριν αυτοκτονήσει.

Ο Χόρχε Ζερμένο, ο δήμαρχος της πόλης Τορεόν, δήλωσε ότι το αγόρι στο Μεξικό πυροβόλησε και σκότωσε τη δασκάλα προτού βάλει τέλος στη ζωή του μέσα στο ιδιωτικό σχολείο Colegio Cervantes. Τουλάχιστον 5 μαθητές και άλλος ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν επίσης.

«Είναι μια τραγωδία. Είναι πολύ, πολύ θλιβερό που ένα 11χρονο αγόρι μπήκε στο σχολείο με δύο όπλα» είπε ο Ζερμένο σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο του εγκλήματος, διακρίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται, πιθανόν στο πάτωμα του σχολείου, μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ τα πρόσωπά τους τα έχουν καλύψει με σεντόνια. Ένα πιστόλι βρίσκεται ανάμεσά τους.

Από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Κοαουίλα, όπου βρίσκεται η πόλη Τορεόν, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι το παιδί, η μητέρα του οποίου πέθανε πριν από μερικά χρόνια, δεν είχε προβλήματα στο σχολείο.

«Είχε καλή συμπεριφορά, όμως, είπε σε κάποιους συμμαθητές τους ότι “σήμερα είναι η ημέρα”».

«Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το αγόρι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι», συμπλήρωσε.

Click4more: Μαθητής μπήκε με όπλο στο σχολείο και άνοιξε πυρ! Νεκροί και τραυματίες

Ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε εξήγησε ότι ο 11χρονος μαθητής είχε, όπως όλα δείχνουν, επηρεαστεί από ένα βίαιο βιντεπαιχνίδι με πυροβολισμούς, το Natural Selection και είχε φορέσει ένα μπλουζάκι διακοσμημένο με το λογότυπό του κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το παιδί προσπάθησε να «κάνει αναπαράσταση» σκηνών του παιχνιδιού.

Το βιντεοπαιχνίδι το δημιούργησε μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Unknown Worlds Entertainment, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Οι εικόνες από το σχολείο που έγινε η επίθεση είναι άκρως σκληρές.

https://twitter.com/P_Enfoque/status/1215669597090783232

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο