Κόσμος

Μέρκελ: Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα», δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, και τονίζει την ανάγκη να εξευρεθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν ένα συγκεκριμένο κράτος-μέλος, σημειώνοντας ότι όποιος κλείνει τα εθνικά σύνορα δεν επιτυγχάνει τίποτα, αντιθέτως, θέτει σε κίνδυνο την οικονομία.

«Όποιος κλείνει σύνορα, δεν επιτυγχάνει με αυτό τίποτα κατά των αιτίων της προσφυγικής κίνησης. Αντιθέτως, ρισκάρει μακροπρόθεσμη βλάβη στην οικονομία μας. Πρέπει να βρούμε, ακόμη και αύριο, λογικές λύσεις -και κυρίως λύσεις οι οποίες δεν ορίζουν κάτι μονομερώς, το οποίο μετά πρέπει να υποστούν άλλες χώρες», δηλώνει η κ. Μέρκελ στην εφημερίδα της Σαξονίας-Άνχαλτ Volksstimme και προσθέτει ότι στόχος της είναι «η εξεύρεση συνολικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, οι οποίες δεν οδηγούν στην επιβάρυνση ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους, αλλά στην μείωση του αριθμού των προσφύγων».

 

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα», συνεχίζει η καγκελάριος, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ήταν αργοπορημένη για καιρό, όπως όμως και άλλες χώρες», καθώς τα hotspots ολοκληρώνονται υπερβολικά αργά, ενώ δεν δημιουργήθηκαν ως το τέλος του 2015 οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας που είχαν συμφωνηθεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεγκατάσταση και η κατανομή των προσφύγων.

 

Η κ. Μέρκελ εκφράζει ακόμη την πεποίθηση ότι οι εικόνες από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν σοκάρουν τους ανθρώπους από το Χαλέπι που προσπαθούν να σωθούν από τις βόμβες ή από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους.

 

Με το βλέμμα στην Εναλλακτική για την Γερμανία, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις τοπικές εκλογές της 13ης Μαρτίου στην Σαξονία-Άνχαλτ, η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι η ίδια αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολιτικού ως κάποιου που εργάζεται για βιώσιμη λύση στα προβλήματαμ και δηλώνει βέβαιη ότι όταν το πρόβλημα τεθεί υπό έλεγχο, θα συμβεί όπως με την ευρωκρίση, θα υποχωρήσει δηλαδή η στήριξη σε κόμματα τα οποία βασίζονται στην διαμαρτυρία και στην άρνηση. «Ως καγκελάριος βλέπω ως καθήκον μου να μην ξεγελάω κανέναν με δήθεν γρήγορες και απλές απαντήσεις, αλλά να εργάζομαι για μόνιμες καλές λύσεις για τη Γερμανία και την Ευρώπη», καταλήγει.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
«Δεν θέλω να μένω μόνος με τη μαμά»: Τα λόγια του 9χρονου που δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τη μητέρα του στην Ιταλία
Ο 9χρονος Τζιοβάνι είχε πει σε έναν ψυχολόγο ότι δεν ένιωθε άνετα όταν ήταν μόνος με τη μητέρα του - Ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο πατέρας είχε δώσει ως δώρο στον γιο του ένα smartwatch για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Ο 9χρονος Τζιοβάνι που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα του στην Ιταλία 8
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία