Κόσμος

Μέρκελ για Μόρια: Οργανωμένη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η όποια στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό

H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία» υπογράμμισε η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, προανήγγειλε πως η Γερμανία προτίθεται να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τη Μόρια.

Διαβάστε ακόμη: Διχασμένοι οι Γερμανοί για την υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια

«Η Γερμανία θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Ζάιμπερτ αναφερόμενος στη Μόρια.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βρει μια λύση εντός 48 ωρών. Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στο Βερολίνο ότι «η εντύπωσή του είναι ότι πρόκειται για την κοινή βούληση και των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Η Γερμανία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι ένα πρώτο βήμα. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σολτς. Πόσοι πρόσφυγες θα πρέπει να γίνουν δεκτοί, δεν διευκρίνισε. Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν πάντως έκανε λόγο πρόσφατα για έναν τετραψήφιο αριθμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί, μεταξύ των οποίων 1 παιδί, από νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο λίγες ώρες πριν το ραντεβού Τραμπ - Ζελένσκι
«Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου παιδιού μικρής ηλικίας. Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τη σορό άνδρα που σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12