Κόσμος

Μέρκελ: Η Βόρεια Κορέα απειλή για την παγκόσμια ειρήνη!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξή της προς τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν κατά την κρίση με τη βόρεια γείτονα της χώρας του. Η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να διατηρηθεί και οι κυρώσεις θα πρέπει να αυξηθούν, δήλωσε η Μέρκελ. Το θέμα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της G20.

«Από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά μια σημαντική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνομιλίας της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Μουν Τζάε-Ιν. Το βορειοκορεάτικο καθεστώς συνεχίζει την πυρηνική πολιτική και τη δοκιμή πυραύλων, η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Επομένως, είναι σημαντικό τώρα να εξετάσουμε πώς η πίεση και η διατήρηση και επιβολή κυρώσεων μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω. «Αυτή είναι η επιθυμία μας», τόνισε η Μέρκελ. «Η Γερμανία γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τι σημαίνει η διαίρεση μιας χώρας. Και τι είδους χαρά προκύπτει από την ένωση», πρόσθεσε.

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Κορέας

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό του κορεάτικου πληθυσμού και ιδιαιτέρως όταν πρόκειται να δείξουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε κατά του προγράμματος των πυραύλων και των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας και ότι αγωνιζόμαστε μαζί για την ειρήνη», δήλωσε η Μέρκελ.

Ομοφωνία στη σύνοδο των G20

Η Μέρκελ υποδέχθηκε τον Μουν Τζάε-Ιν λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία. «Μας ενώνει, το ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση, τη συνύπαρξη των λαών, όταν αυτό γίνεται βασισμένο σε αξίες, καθώς και το ότι μια τέτοιου είδους παγκόσμια τάξη αποτελεί πρότυπο, το οποίο ακολουθεί και η ομάδα των G20», δήλωσε η καγκελάριος. Κατά τη συνομιλία τους, η καγκελάριος και ο πρόεδρος αναφέρθηκαν επίσης στην περαιτέρω επέκταση των διμερών σχέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία