Κόσμος

Ανελέητο σφυροκόπημα στην Τεχεράνη – «Είμαστε κοντά σε νέο ηγέτη» λέει το Ιράν – «Θα τον καταδιώξουμε» απαντά το Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης διαμηνύουν ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν για «τουλάχιστον έξι μήνες» τον σφοδρό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Στις φλόγες βρίσκεται η Μέση Ανατολή με την κατάσταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα. Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράν και συγκεκριμένα τρεις δεξαμενές καυσίμων. «Δεν θα μείνει κανείς Ιρανός ηγέτης ζωντανός» απείλησε εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ. Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τους ισχυρισμούς του Ιράν ότι έχει συλλάβει Αμερικανούς στρατιώτες. Οι Φρουροί της Επανάστασης διαμηνύουν ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν για «τουλάχιστον έξι μήνες» τον σφοδρό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Δείτε όλες τις εξελίξεις έως τώρα εδώ.

11:49 | 08.03.2026
Κόμπος: Από τον Λίβανο εκτοξεύτηκαν τα drones προς τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι

Στην αποκάλυψη ότι τα drones με εκρηκτικά που κατευθύνθηκαν τις προηγούμενες μέρες προς τις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ακρωτήρι της Κύπρου εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κωνσταντίνος Κόμπος.

11:16 | 08.03.2026
Αγγίζουν τους 2.000 οι τραυματίες στο Ισραήλ

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αναφέρει ότι τουλάχιστον 1.929 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί, συμπεριλαμβανομένων 157 τις τελευταίες 24 ώρες, από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι εννέα άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

11:13 | 08.03.2026
Νέο βίντεο από τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη
11:04 | 08.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι θα καταδιώξει κάθε διάδοχο του Χαμενεΐ

Ο ισραηλινός στρατός, προειδοποίησε σήμερα ότι θα συνεχίσει να καταδιώκει κάθε διάδοχο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν. Σε ανάρτηση στο Χ, στα φαρσί, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε επίσης ότι θα καταδιώξει όποιο πρόσωπο επιδιώξει να διορίσει διάδοχο του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αναφερόμενος στο σώμα που είναι αρμόδιο για την επιλογή του.

10:58 | 08.03.2026
Τουλάχιστον 19 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε χωριό στο νότιο Λίβανο

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) αναφέρει ότι το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σε επίθεση σε τριώροφο κτίριο στο χωριό Σιρ ελ Γκαρμπίγιε, στο νότιο Λίβανο.

Ομάδες πολιτικής προστασίας και διάσωσης εργάζονται για την απομάκρυνση των ερειπίων και την ανάσυρση των σορών, ανέφερε η έκθεση.

10:43 | 08.03.2026
Εκρήξεις στην επαρχία Γιαζντ, στο κεντρικό τμήμα του Ιράν

Εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα την επαρχία Γιαζντ, στο κεντρικό Ιράν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, κατά την ένατη ημέρα του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισράηλ.

Σύμφωνα με το Irna, που δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες, οι εκρήξεις αυτές έγιναν στα περίχωρα της πόλης Γιαζντ, στην ομώνυμη επαρχία. Νωρίτερα σήμερα εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και στην επαρχία Ισφαχάν.

10:27 | 08.03.2026
Μαύρη βροχή στην Τεχεράνη
10:27 | 08.03.2026
Δύο νεκροί στο Κουβέιτ

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο από τους αξιωματούχους του έχασαν τη ζωή τους «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους», σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ.

Δεν παρείχε λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου τους, αλλά το Κουβέιτ αναχαιτίζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους που εκτοξεύονται από το Ιράν ύστερα από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

10:21 | 08.03.2026
Εκρήξεις στο Ιράν

Εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα την επαρχία Γιαζντ, στο κεντρικό Ιράν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, κατά την ένατη ημέρα του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισράηλ.

Σύμφωνα με το Irna, που δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες, οι εκρήξεις αυτές έγιναν στα περίχωρα της πόλης Γιαζντ, στην ομώνυμη επαρχία. Νωρίτερα σήμερα εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και στην επαρχία Ισφαχάν.

10:01 | 08.03.2026
Ιράν: Κίνδυνος τοξικής βροχής μετά τις εκρήξεις στις δεξαμενές πετρελαίου

Ο Ερυθρός Σταυρός του Ιράν προειδοποίησε τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι η βροχή ενδέχεται να γίνει τοξική μετά από τις εκρήξεις δεξαμενών καυσίμων. Όπως ανέφερε, μια τέτοια βροχή μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα στο δέρμα και βλάβες στους πνεύμονες.

Σε ανάρτηση στο Telegram, η υπηρεσία έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες:

Κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης μετά από εκρήξεις, μην βγείτε από το σπίτι σας σε καμία περίπτωση.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, αναζητήστε αμέσως καταφύγιο κάτω από στέγες από σκυρόδεμα ή μέταλλο και αποφύγετε να προστατευτείτε κάτω από δέντρα.

Αν η βροχή έρθει σε επαφή με το δέρμα, μην τρίψετε σε καμία περίπτωση το σημείο και ξεπλύνετέ το μόνο με συνεχή ροή κρύου νερού.

Αλλάξτε αμέσως ρούχα που έχουν βραχεί από τη βροχή και τοποθετήστε τα σε σφραγισμένη σακούλα.

09:22 | 08.03.2026
Live εικόνα από Βηρυτό
08:57 | 08.03.2026
Ιράν: Έχουμε σχεδόν συμφωνήσει για τον νέο ηγέτη

Έχει σχεδόν επιτευχθεί πλειοψηφική συναίνεση σχετικά με τον διάδοχο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα ο αγιατολάχ Μοχαμαντμεντί Μιρμπακερί, μέλος της Συνέλευσης των Ειδικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο ίδιος δήλωσε, ωστόσο, ότι «κάποια εμπόδια» χρειάζεται να επιλυθούν αναφορικά με τη διαδικασία, σύμφωνα με το Mehr.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σώμα που είναι αρμόδιο για την εκλογή του ανώτατου ηγέτη είχε μια μικρή διαφωνία για το εάν η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ύστερα από συνάντηση με φυσική παρουσία ή αντ’ αυτού να εκδοθεί χωρίς να τηρείται αυτή η τυπική διαδικασία.

08:43 | 08.03.2026
Σταθμός αφαλάτωσης στο Μπαχρέιν υπέστη ζημιές από ιρανικό drone

Σταθμός αφαλάτωσης υπέστη σήμερα ζημιές από επίθεση ιρανικού drone, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές του Μπαχρέιν.

«Η ιρανική επίθεση έβαλε χωρίς διάκριση κατά μη στρατιωτικών στόχων και προκάλεσε υλικές ζημιές σε εργοστάσιο αφαλάτωσης μετά από επίθεση με drone», δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανάρτηση στο Χ.

Χθες, το Ιράν είχε δηλώσει ότι έπληξε στο Μπαχρέιν την αμερικανική βάση Ζουφάιρ, υποστηρίζοντας ότι αυτή είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα για να εξαπολυθεί πλήγμα με στόχο ένα ιρανικό εργοστάσιο αφαλάτωσης.

08:21 | 08.03.2026
Νέος επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή

Η αναμενόμενη μεταμεσονύκτια πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τελικά θα πραγματοποιηθεί μετά τις 8 το πρωί.

08:11 | 08.03.2026
Ακόμα ένα βίντεο από τις φλεγόμενες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράν
08:08 | 08.03.2026
Τραμπ: Δεν θα μείνει κανείς εκ των υποψηφίων διαδόχων του Ιράν ζωντανός

Kατά την ενημέρωση σε δημοσιογράφους στο Air Force One, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σχετικά με τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης, ότι «κάποια στιγμή, δεν θα μείνει κανείς εκ των υποψηφίων διαδόχων ζωντανός και ίσως τότε το Ιράν να παραδοθεί».

08:06 | 08.03.2026
Πραγματική «κόλαση» στην Τεχεράνη
08:05 | 08.03.2026
Νέο βίντεο από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη
08:02 | 08.03.2026
Για «χτύπημα ακριβείας» στη Βηρυτό μιλάει το Ισραήλ

Λίγες ώρες αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον του ξενοδοχείου Ramada στο κέντρο της Βηρυτού – με απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και δέκα τραυματίες – οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν επιχείρηση με στόχο την εξόντωση διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στον Λίβανο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «πλήγμα ακριβείας» που είχε στόχο υψηλόβαθμα στελέχη της επίλεκτης Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, υπογραμμίζοντας πως είχαν ληφθεί μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για παράπλευρες απώλειες αμάχων.

«Το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς δραστηριοποιείται συστηματικά ανάμεσα σε άμαχο πληθυσμό τόσο στο Ιράν όσο και στον Λίβανο, εκμεταλλευόμενο κυνικά τους κατοίκους και χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες προκειμένου να προωθήσουν τα τρομοκρατικά σχέδιά τους», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει πως πρόκειται για την πρώτη ανάλογη επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου από τότε που το Ισραήλ άρχισε να εξαπολύει εκ νέου αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ – η οποία υποστηρίζεται από την Τεχεράνη – παράλληλα με τη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν ενημερώσει νωρίτερα πως εξαπέλυσαν ακόμη ένα σφοδρό κύμα αεροπορικών επιδρομών στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σε μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

07:58 | 08.03.2026
Ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν
07:57 | 08.03.2026
Πεζεσκιάν: Παρερμηνεύτηκαν λόγια μου

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι τα σχόλιά του «παρερμηνεύθηκαν από τον εχθρό που επιδιώκει να σπείρει διχασμό με τους γείτονες», όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, καθώς οι δηλώσεις του θεωρήθηκαν απόφαση για αναστολή επιθέσεων σε χώρες του Κόλπου, αλλά τα πλήγματα δεν σταμάτησαν.

«Έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη ότι είμαστε αδελφοί και πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες. Ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε σε επιθέσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε διαμάχη με μια (γειτονική) χώρα ή ότι θέλουμε να αναστατώσουμε τους λαούς τους», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.

07:55 | 08.03.2026
Βίντεο από φωτιά σε κτίριο στο Κουβέιτ μετά από επίθεση
07:54 | 08.03.2026
Πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού

Νέοι βομβαρδισμοί συγκλονίζουν σήμερα το πρωί τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της φιλοϊρανικής, σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σύμφωνα με οπτικό υλικό του AFPTV.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις κατά «υποδομών της Χεζμπολάχ» στον τομέα αυτό.

07:53 | 08.03.2026
Το Ισραήλ χτυπά στρατιωτικές θέσεις σε όλο το Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σήμερα εξαπέλυσε κύμα πληγμάτων με στόχο στρατιωτικές θέσεις «σε όλο το Ιράν».

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «εξαπέλυσε κύμα πληγμάτων με στόχο στρατιωτικές υποδομές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος σε όλο το Ιράν».

07:50 | 08.03.2026
Ιρανικές επιθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανταποκρίνεται αυτή τη στιγμή σε απειλές με πυραύλους και drones από το Ιράν. Το υπουργείο Άμυνας ενημερώνει ότι οι ήχοι που ακούγονται είναι αποτέλεσμα της αναχαίτισης πυραύλων και drones από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», έγραψε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Χ.

07:36 | 08.03.2026
Νέα επίθεση με drones και πυραύλους στο Κουβέιτ

Το Κουβέιτ βρίσκεται αντιμέτωπο σήμερα το πρωί με νέα επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του εμιράτου, κατά την ένατη ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ιράν, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

«Η αντιαεροπορική άμυνα του Κουβέιτ ανταποκρίνεται αυτή τη στιγμή σε εχθρικές επιθέσεις με πυραύλους και drones», ανακοίνωσε ο στρατός μέσω Χ, προειδοποιώντας για πιθανές εκρήξεις από τις αναχαιτίσεις βλημάτων.

07:29 | 08.03.2026
Νέο βίντεο από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη
07:28 | 08.03.2026
Σειρήνες το πρωί της Κυριακής στο Ισραήλ

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί στο βόρειο και το νότιο Ισραήλ προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυραύλους από το Ιράν, χωρίς να υπάρχουν έως τώρα αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Η αντιαεροπορική άμυνα αντέδρασε σε τουλάχιστον δύο κύματα «πυραύλων που εξαπολύθηκαν από το Ιράν προς το έδαφος του Κράτους του Ισραήλ», σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι σειρήνες ήχησαν αρχικά σε μεγάλο τμήμα του βόρειου τμήματος του Ισραήλ, όπως στο λιμάνι της Χάιφα, σύμφωνα με την Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του στρατού, που έδωσε εντολή στους κατοίκους να μεταβούν σε καταφύγια.

Συναγερμός ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια σε όλο το νότιο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μπερσεβά, και σε κάποιες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και ότι οι περισσότεροι εξ αυτών αναχαιτίστηκαν.

Οι πυραυλικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 10 ανθρώπων στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου με αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο Ιράν.

07:27 | 08.03.2026
Φρουροί της Επανάστασης: Αντέχουμε ακόμα 6 μήνες πόλεμου

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξέφρασαν σήμερα τη βεβαιότητα πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να συνεχίσουν για «τουλάχιστον έξι μήνες» τον σφοδρό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, συμπληρώνοντας πως έχουν ήδη πλήξει περισσότερους από 200 αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι ικανές να συνεχίσουν για τουλάχιστον έξι μήνες τον σφοδρό πόλεμο, με τον σημερινό ρυθμό των επιχειρήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Μοχαμάντ Ναϊνί, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

07:26 | 08.03.2026
Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από χτύπημα σε ξενοδοχείο στη Βηρυτό

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ισραηλινού πλήγματος σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Βηρυτού, όπως μετέδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που προσέγγισε το ξενοδοχείο Ramada αφηγήθηκε πως είδε ένα δωμάτιο με σπασμένα παράθυρα, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει πως πρόκειται για την πρώτη ανάλογη επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου από τότε που το Ισραήλ άρχισε να εξαπολύει εκ νέου αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ – η οποία υποστηρίζεται από την Τεχεράνη – παράλληλα με τη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν.

Μέχρι στιγμής το πλήγμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), οι οποίες νωρίτερα ενημέρωσαν πως εξαπέλυσαν νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σε μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

07:25 | 08.03.2026
Αναχαιτίστηκαν 14 drones στη Σαουδική Αραβία

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αρκετά εκ των οποίων στα ανατολικά της πρωτεύουσας Ριάντ, χωρίς να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημιές.

«Οκτώ drones αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν μετά την είσοδό τους στον εναέριο χώρο» της Σαουδικής Αραβίας και άλλα έξι εξουδετερώθηκαν «στα ανατολικά του Ριάντ», ανέφερε εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

07:24 | 08.03.2026
12 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του Κατάρ

Δέκα βαλλιστικοί πύραυλοι και δύο πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν χθες Σάββατο από το Ιράν εναντίον του Κατάρ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του εμιράτου, διευκρινίζοντας πως οκτώ πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ «αναχαίτισαν με επιτυχία έξι βαλλιστικούς πυραύλους» και τους δύο πυραύλους κρουζ, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι «έπεσαν στα χωρικά ύδατα του Κατάρ» και άλλοι δύο έπεσαν «σε ακατοίκητη περιοχή, χωρίς να προκαλέσουν θύματα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

07:23 | 08.03.2026
CENTCOM: Το Ιράν δεν έχει αιχμαλωτίσει Αμερικανούς στρατιώτες

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) διέψευσε χθες Σάββατο τον ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι αμερικανοί στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί στο Ιράν.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν ανέφερε ότι του έχει αναφερθεί πως «αρκετοί αμερικανοί στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί. Αλλά οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Παρά τις μάταιες προσπάθειές τους, η αλήθεια δεν είναι κάτι που μπορούν να κρύψουν για πολύ καιρό».

Ο υποπλοίαρχος Τιμ Χόκινς, εκπρόσωπος Τύπου της CENTCOM δήλωσε πως «το ιρανικό καθεστώς κάνει ό,τι μπορεί για να διαδίδει ψέματα και να εξαπατά. Αυτό είναι άλλο ένα σαφές παράδειγμα».

07:23 | 08.03.2026
Ο Τραμπ λέει πως το Ιράν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Μινάμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Σάββατο πως το Ιράν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό σχολείου στην πόλη Μινάμπ, αμφισβητώντας την «ακρίβεια» των επιθέσεων των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Με βάση όσα έχω δει, αυτό έχει γίνει από το Ιράν», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One).

Σύμφωνα με τους New York Times, ο βομβαρδισμός του σχολείου ενδέχεται να οφείλεται σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ έχουν παραδεχθεί πως ευθύνονται για το συγκεκριμένο πλήγμα.

Οι ιρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει πως περισσότερα από 150 παιδιά σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το σχολείο τους. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τον απολογισμό των θυμάτων ή τις συνθήκες της επίθεσης.

07:21 | 08.03.2026
Τραμπ: «Δεν θέλω» επιθέσεις των κουρδικών δυνάμεων στο Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Σάββατο πως δεν θέλει επιθέσεις των κουρδικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράν, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One).

«Δεν θέλω οι Κούρδοι να μπουν μέσα. Δεν θέλω να δω Κούρδους να παθαίνουν κακό, να σκοτώνονται», είπε.

Επισημαίνοντας πως ο Λευκός Οίκος δεν εξετάζει το σενάριο επιθέσεων των κουρδικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράν, ο Τραμπ ανέφερε: «Έχουμε πολύ φιλικές σχέσεις με τους Κούρδους, όπως γνωρίζετε, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε αυτόν τον πόλεμο πιο περίπλοκο απ’ όσο είναι ήδη».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει πως θα ήταν υπέρ μιας επίθεσης από πολιτοφυλακές ιρανών Κούρδων εναντίον του καθεστώτος της Τεχεράνης.

07:20 | 08.03.2026
Κόλαση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράν
07:17 | 08.03.2026
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη

«Μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Τεχεράνη ύστερα από επιθέσεις του Ισραήλ σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το βράδυ του Σαββάτου (7/3) πραγματοποίησε πλήγματα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη.»

07:16 | 08.03.2026
Καλημέρα από το Newsit.gr. Μαζί θα παρακολουθήσουμε όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κατηγόρησε το καθεστώς της Τεχεράνης για την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στο νότιο Ιράν
Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας
Ντόναλντ Τραμπ