Κόσμος

Μετασεισμός 7,2 Ρίχτερ συγκλονίζει τη Χιλή

Ο σεισμός έγινε σε σχετικά παραλιακό σημείο της χώρας αλλά προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού.

Συγκλόνισε τη Χιλή ένας ισχυρότατος σεισμός 7,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε το απόγευμα στην περιοχή Λιμπερταδόρ, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν συνέλθει ακόμα από τον πρώτο καταστροφικό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς και καταστροφές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 152 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγκο και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται πάνω από 30 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύηματα ή ζημιές από τον ισχυρό μετασεισμό, ενώ δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε την ώρα που ο νέος πρόεδρος της Χιλής κατευθυνόταν με αυτοκινητοπομπή στο Κογκρέσο προκειμένου να ορκιστεί. 

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ώρα του σεισμού

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος