Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέτρα κατά της γραφειοκρατίας παίρνει η Ιταλία

Μέτρα κατά της γραφειοκρατίας παίρνει η Ιταλία
photo Reuters

Η κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία ενέκρινε χθες μια δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση και απλούστευση της γραφειοκρατίας.

«Πρόκειται για την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων» για την Ιταλία, δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με το κύριο σημείο να αφορά την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανάθεση εργολαβιών από το δημόσιο.

Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση Κόντε προτίθεται να ξεμπλοκάρει, όπως υποστηρίζει, 40 με 50 μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ιταλία.

Ειδικοί επίτροποι θα παρακολουθούν την πορεία των έργων για να μπορούν να παραδίδονται εγκαίρως και χωρίς αύξηση του αρχικού προβλεπόμενου κόστους.

Σύμφωνα με αναλυτές ο πλήρης κατάλογος των μέτρων δεν περιέχεται  στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης και ότι η δέσμη μέτρων για την απλούστευση της γραφειοκρατίας είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σε αρκετά κύρια σημεία κατά την φάση έγκρισής της από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πάντως, σκοπεύσει να παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους Ευρωπαίους εταίρους, ως μια απτή απόδειξη ότι η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό και άκρως πρακτικό τρόπο τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών και των κοινωνικών συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις