Κόσμος

Μεζές για τα λιοντάρια έγιναν λαθροθήρες ρινόκερων

Τουλάχιστον δύο λαθροθήρες ρινόκερων κατασπαράχτηκαν από λιοντάρια σε ένα πάρκο σαφάρι στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Ένας οδηγός που συνόδευε επισκέπτες στο Sibuya Game Reserve εντόπισε την Τρίτη το απόγευμα ανθρώπινα λείψανα που φαίνεται ότι ανήκουν σε δύο ή πιθανόν και σε τρία άτομα. «Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκαν δύο ίσως και τρεις άνθρωποι», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πάρκου Νικ Φοξ.

Ένα τσεκούρι και τρία ζευγάρια παπούτσια και γάντια βρέθηκαν αργότερα όταν στο σημείο έφτασε η αστυνομία και η υπηρεσία καταπολέμησης της λαθροθηρίας. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ακούγονταν φασαρία από τα λιοντάρια.

«Πιστέψαμε ότι υπήρχαν λαθροθήρες ρινόκερων και το τσεκούρι το επιβεβαίωσε», πρόσθεσε ο Φοξ. «Χρησιμοποιούν τουφέκι για να πυροβολήσουν τα ζώα και μετά το τσεκούρι για να αφαιρέσουν το κέρας τους», εξήγησε.

Στη Νότια Αφρική ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού των ρινόκερων. Ωστόσο παρατηρείται αύξηση στη λαθροθηρία τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση για το κέρας τους σε κάποιες περιοχές της Ασίας, κυρίως στο Βιετνάμ και την Κίνα όπου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική.

Πέρυσι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι στη Νότια Αφρική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4