Κόσμος

Μια Ελληνίδα στη Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Η Κατερίνα Νομίδου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ), διορίσθηκε στη Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ Ευρώπης, για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ψυχική υγεία.

Η κα Νομίδου είναι δικηγόρος, διδάσκει Δίκαιο και υπηρεσίες υγείας στο ΠΜΣ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατελεί επίσης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών, Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών.

Η κα Νομίδου συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, παρουσία παρατηρητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη UNICEF, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία, την Ομάδα Αναφοράς της Μόνιμης Διυπηρεσιακής Επιτροπής (IASC), το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC EURO Regional Office), καθώς και της Δρ.Devora Kestel, προέδρου του τμήματος ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη. Τη συζήτηση άνοιξε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Δρ. Hans Kluge και τις εργασίες της συνάντησης συντόνισε ο διαχειριστής του προγράμματος ψυχικής υγείας του ΠΟΥ Ευρώπης, Δρ. Dan Chisholm.

Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και των τοπικών πρωτοβουλιών των πολιτών για την ενδυνάμωση των οικογενειακών και κοινωνικών δικτύων. Η σύσταση της Ομάδας καταδεικνύει την αναγκαιότητα στοχευμένου προγραμματισμού αντιμετώπισης των επιπτώσεων του COVID-19 στην ψυχική υγεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ