Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μιλάνο: Ανοίγει ξανά το “νοσοκομείο Covid” που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ (video)

Μιλάνο: Ανοίγει ξανά το “νοσοκομείο Covid” που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ (video)

Στο Μιλάνο ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει το “νοσοκομείο Covid” που είχε κατασκευασθεί την Άνοιξη κοντά στην έκθεση, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Την απόφαση να ανοίξει ξανά το νοσοκομείο στο Μιλάνο, έξω από το εκθεσιακό κέντρο, αποφάσισε η περιφέρεια της Λομβαρδίας σήμερα, Παρασκευή (23.10.2020).

Η επαναλειτουργία του νοσοκομείου οφείλεται στη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή και σε λίγες ώρες θα μεταφερθούν στους θαλάμους του οι πρώτοι έξι ασθενείς.

Μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ αναμένεται να εισαχθούν σε αυτό τουλάχιστον άλλοι 30 ασθενείς.

 

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαθέτει 160 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του και οικοδομήθηκε χάρη σε δωρεές ιδιωτών.

Την περασμένη άνοιξη πολλοί σχολιαστές είχαν κατακρίνει την επιλογή του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα να εγκρίνει την δημιουργία του, επειδή στην πρώτη φάση της πανδημίας, στο “νοσοκομείο Covid” της Έκθεσης του Μιλάνου είχαν εισαχθεί ελάχιστοι ασθενείς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις