Κόσμος

Μήνυμα Αιγύπτου στην Τουρκία: Όχι σε μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα

Σε πολύ αυστηρό τόνο, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωση όπου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε όποιες μονομερείς ενέργειες απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

«Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδειες για διερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Στην ανακοίνωση προειδοποιεί ότι το Κάιρο «είναι εναντίον της συνέχισης οποιωνδήποτε μονομερών ενεργειών που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

Tην Τρίτη το πρωί πραγματοποιείται στο Κάιρο η 7η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών κρατών της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, με την παρουσία του Αιγυπτίου προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς