Κόσμος

Μολδαβία σε Λαβρόφ: Δεν στρεφόμαστε εναντίον σας, επιλέξαμε να είμαστε μέρος του ελεύθερου κόσμου

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Μολδαβίας στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που υπονόησε πως η Δύση επιχειρεί να στρέψει την χώρα αυτή εναντίον της Μόσχας.

Συγκεκριμένα ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση είπε μεταξύ άλλων νωρίτερα σήμερα πως η Δύση προσπαθεί να στρέψει εναντίον της Ρωσίας τη Μολδαβία, τη Γεωργία και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στην κεντρική Ασία.

Έχουμε επιλέξει να είμαστε «μέρος του ελεύθερου κόσμου» απάντησε η Μολδαβία στον Λαβρόφ, προφανώς εξαιρώντας τη Ρωσία από τον «ελεύθερο κόσμο», αφήνοντας δε υπονοούμενα για απειλητική ρητορική της Μόσχας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί μέρος της ήδη γνωστής απειλητικής ρητορικής της ρωσικής διπλωματίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε τη Μολδαβία και τη γειτονική Ουκρανία ως υποψήφια μέλη τον περασμένο Ιούνιο.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη ρωσική πλευρά ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Μολδαβία είναι ο δρόμος της ένταξης στην ΕΕ. Η Μολδαβία έχει σαφώς επιλέξει το μέλλον της και αυτό το μέλλον είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου», υπογράμμισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ