Κόσμος

Μόσχα: Video σοκ! Η στιγμή της αεροπορικής τραγωδίας με τους 41 νεκρούς

Θρήνος στη Μόσχα από την αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει καρέ καρέ τη στιγμή που το αεροπλάνο της Αεροφλότ γίνεται πύρινη μπάλα. Σοκάρουν τα ουρλιαχτά των επιβατών που βλέπουν από τα παράθυρα της καμπίνας τη φωτιά. Ένας Αμερικανός ανάμεσα στους 41 νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας.

Οι εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα με απολογισμό 41 νεκρούς «παγώνουν» το αίμα από τον τρόμο. Το αεροπλάνο Superjet 100 της Αεροφλότ, με 73 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα, έκανε το απόγευμα της Κυριακής (05.05.2019) αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

[read4more]

Μόνο που κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης, το αεροπλάνο έπιασε φωτιά. Η στιγμή που το Superjet 100, το οποίο κατασκευάζει η εταιρία Sukhoi, τυλίγεται στις φλόγες έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου στη Μόσχα. Μέσα σε μερικά λεπτά, το αεροσκάφος έχει μετατραπεί σε πύρινη μπάλα.

Το video δείχνει καρέ καρέ τη στιγμή που το αεροσκάφος επιχειρεί την προσγείωση, σε δυο φάσεις. Το Superjet 100 επιχειρεί την προσγείωση με μεγάλη ταχύτητα. Ακουμπά στον διάδρομο, αναπηδά και στη συνέχεια ξαναχτυπά στο έδαφος. Τη δεύτερη φορά, το πίσω μέρος διαλύεται και το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες.

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή

Ο απολογισμός τραγικός. 41 νεκροί, ανάμεσά τους και δυο παιδιά. 37 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν, ενώ έξι είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Μόσχας. Οι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική με εγκαύματα και τραυματισμούς από την εισπνοή καπνού.

Η στιγμή που επιβάτες εκκενώνουν το φλεγόμενο αεροπλάνο

https://youtu.be/v1fxSKRW8c8

Σύμφωνα με την εταιρία, το αεροπλάνο υποχρεώθηκε να κάνει την αναγκαστική προσγείωση στο Σερεμέτιεβο γιατί υπήρχε πρόβλημα στους κινητήρες του. Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες πως λίγο πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στη Μόσχα, οι πιλότοι είχαν αναφέρει ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωση, το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανά του.

https://youtu.be/5by2Cn1W9mg

Video που κάνει το γύρο του διαδικτύου και φαίνεται να έχει καταγραφεί μέσα από την καμπίνα του αεροπλάνου, δείχνει φλόγες στον κινητήρα. Καταγράφει και τις στιγμές τρόμου και πανικού των επιβατών. Τις τελευταίες στιγμές στη ζωή κάποιων απ’ αυτούς.

https://youtu.be/hdllJgTdHiA

https://youtu.be/SuvO_6HBgI0

Μεταξύ των νεκρών είναι κι ένας Αμερικανός πολίτης. Πρόκειται για τον Τζέρεμι Μπρουκς, το όνομα του οποίου υπάρχει στον κατάλογο των επιβατών της μοιραίας πτήσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο TASS.

moscow fotia aerodromio moscow fotia aerodromio moscow fotia aerodromio

Το Superjet 100 εκτελούσε την πτήση SU-1492 με 73 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος και απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Μουρμάνσκ. Δεν είχε περάσει καλά καλά μισή ώρα από την απογείωσή του όταν ο πιλότος ανέφερε πρόβλημα και αποφασίστηκε να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας.

Λίγη ώρα μετά την πολύνεκρη τραγωδία στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Από την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρεία του μοιραίου «Sukhoi Superjet 100» διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Με πληροφορίες και από rt.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου