Κόσμος

Μπαγκλαντές: Πάνω από 100 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες [pics]

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας στο Μπανγκλαντές, όπου η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να ανεβαίνει σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Καμιά τριανταριά θάνατοι καταγράφηκαν από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 114, σε έναν από τους χειρότερους απολογισμούς των τελευταίων ετών.

Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν, άλλα παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις, ενώ άλλοι πέθαναν από δάγκωμα ερπετών ή χτυπήθηκαν από κεραυνούς, διευκρίνισαν οι αρχές.

Πέντε κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών πνίγηκαν, αφού το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε ποταμό στην περιοχή Τζαμαλπούρ (βόρεια) χθες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της περιοχής Άχμεντ Καμπίρ.

bagladesh nekroi plimmires

Η στάθμη του ποταμού Βραχμαπούτρα ανέβηκε σε δραματικά επίπεδα από την 10η Ιουλίου, επηρεάζοντας τις ζωές 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο ποταμός έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1975, τη χρονιά που οι αρχές άρχισαν τις μετρήσεις.

Συνολικά, 5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες από τη 10η Ιουλίου, εκ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

bagladesh nekroi plimmires bagladesh nekroi plimmires bagladesh nekroi plimmires

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
«Το πεπρωμένο της Ουκρανίας είναι το πεπρωμένο της Ευρώπης» το μήνυμα ενότητας από Ζελένσκι, Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ
Μετά την λήξη της τετραμερούς συνάντησης ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος αποχώρησαν δίχως να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Φρίντριχ Μερτς, ο Κιρ Στάρμερ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα