Κόσμος

Μπάιντεν για Νετανιάχου: Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Τα… γύρισε για τα καλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και λίγο μετά το μεγαλοπρεπές του άδειασμα, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στον Λευκό Οίκο όταν ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου «παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο». «Δεν νομίζω», απάντησε. 

Νωρίτερα, πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος της είχε προκαλέσει αίσθηση. Γιατί σε συνέντευξή του στο Time, ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να κωλυσιεργεί σχετικά με το τέλος του πολέμου στη Γάζα για πολιτικούς λόγους!

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις από κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι απειλούν πως θα τον εγκαταλείψουν σε περίπτωση που αποδεχθεί το σχέδιο συμφωνίας που προωθεί η Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εταίρος του Νετανιάχου, το κόμμα των υπερορθόδοξων εβραίων (Shas) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στήριζε ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την αναθεώρηση της πολεμικής στρατηγικής στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε το μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε την Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1