Κόσμος

Μπάιντεν για Νετανιάχου: Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Τα… γύρισε για τα καλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και λίγο μετά το μεγαλοπρεπές του άδειασμα, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στον Λευκό Οίκο όταν ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου «παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο». «Δεν νομίζω», απάντησε. 

Νωρίτερα, πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος της είχε προκαλέσει αίσθηση. Γιατί σε συνέντευξή του στο Time, ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να κωλυσιεργεί σχετικά με το τέλος του πολέμου στη Γάζα για πολιτικούς λόγους!

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις από κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι απειλούν πως θα τον εγκαταλείψουν σε περίπτωση που αποδεχθεί το σχέδιο συμφωνίας που προωθεί η Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εταίρος του Νετανιάχου, το κόμμα των υπερορθόδοξων εβραίων (Shas) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στήριζε ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την αναθεώρηση της πολεμικής στρατηγικής στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς
Απίστευτος Τραμπ: Κλείνω τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια όχι γιατί κοιμάμαι, αλλά επειδή βαριέμαι
Τα ερωτηματικά για την υγεία του πάντως επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, όπως οι μελανιές που παρατηρήθηκαν πολλές φορές στο δεξί του χέρι και τουλάχιστον μία φορά στο αριστερό
Ντόναλντ Τραμπ