Κόσμος

Μπαράκ και Μισέλ τα Πρόσωπα του 2018 στις ΗΠΑ – Οι θέσεις Ντόναλντ και Μελάνια

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί για το 2018, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση της Gallup.

Μια πρώην πρώτη κυρία παραγκώνισε μια άλλη: η Μισέλ Ομπάμα έριξε από το βάθρο της τη Χίλαρι Κλίντον, μετά από 17 χρόνια “βασιλείας” της, και έγινε η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup.

Η Μισέλ δεν βρίσκεται μόνη στην κορυφή: Ο σύζυγός της, ο Μπαράκ Ομπάμα, παραμένει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στον “θρόνο” του, μπροστά και από τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που, για τέταρτη χρονιά, περιορίστηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργείται κάθε χρόνο από το 1946 (εκτός από το 1976). Για το 2018 ρωτήθηκαν 1.025 Αμερικανοί πολίτες, στο διάστημα από τις 3 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Η Μισέλ Ομπάμα, που αυτήν την περίοδο κάνει παγκόσμια περιοδεία για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της, συγκέντρωσε ποσοστό 15%.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η παρουσιάστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Όπρα Γουίνφρεϊ, με 5% ενώ την τρίτη μοιράζονται, με 4% και οι δύο, η Χίλαρι Κλίντον και η νυν πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ.

Στην πέμπτη και την έκτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα η βασίλισσα Ελισάβετ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει βρεθεί στην πρώτη θέση συνολικά 22 φορές ενώ τα 17 τελευταία χρόνια επικρατούσε συνεχώς όλων των “αντιπάλων” της.

Όσον αφορά στους άνδρες, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε ποσοστό 19%, ο Τραμπ 13% και τρίτοι, με ποσοστό 2%, βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους (υιός) και ο πάπας Φραγκίσκος.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να κατονομάσουν τον άνδρα και τη γυναίκα (όχι κατ’ ανάγκην Αμερικανούς) που θαυμάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Κένυα - 25 νήπια και 7 ενήλικες βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, τα πτώματα ήταν διαμελισμένα
Το 2023, εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους - Είχαν ακολουθήσει το κήρυγμα επικεφαλής αίρεσης, ο οποίος τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού»
Ομαδικός τάφος στην Κένυα
Τα 14 σημεία του σχεδίου Τραμπ για το Ιράν: Πυρηνικός αφοπλισμός, ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ και άρση κυρώσεων
Το σενάριο μιας γρήγορης και γενικής συμφωνίας που αποκαλύπτει το Channel 12 προκαλεί επιφυλάξεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ που φοβάται πως η Τεχεράνη δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ 16