Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Μπλερικό”… πραξικόπημα στο Εργατικό Κόμμα – Θέλουν να ρίξουν τον Κόρμπιν ενόψει εκλογών – Παραιτήσεις και φόβοι διάσπασης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φέρει τα πάνω-κάτω και στα δύο μεγάλα κόμματα. Μετά την ανακοίνωση του Κάμερον πως θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβρη, όλοι περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών. Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, το Εργατικό Κόμμα έχει γίνει “μύλος” με την εσωκομματική “Μπλερική αντιπολίτευση” να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τον ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, χρεώνοντάς του την ήττα στο δημοψήφισμα.

Επτά στελέχη του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσαν ότι απέσυραν την υποστήριξή τους στην ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, βυθίζοντας το κόμμα σε κρίση.

Ο Κόρμπιν έπαυσε τον Χίλαρι Μπεν από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφού ο Μπεν είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία. Οι Γκλόρια ντε Πιέρο, Χέιντι Αλεξάντερ, Λούσι Πάουελ και Ίαν Μάρεϊ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους και παραιτούνται από την “σκιώδη κυβέρνηση” του Κόρμπιν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως παραιτήθηκαν επίσης οι Λίλιαν Γκρίνγουντ και Κέρι Μακάρθι.

Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη των Εργατικών που υποστηρίζουν τον επικεφαλής του κόμματος μιλούν για “ενορχηστρωμένη προδοσία” αλλά και για το ενδεχόμενο διάσπασης, είτε με πρωτοβουλία των “Μπλερικών” είτε αν οι τελευταίοι προσπαθήσουν να ρίξουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ένας εκ των βουλευτών του Εργατικού Κόμματος και υποστηρικτής του Κόρμπιν, γράφει χαρακτηριστικά: Ενορχηστρωμένη προδοσία. Παραιτήσεις από το μελλοντικό Μπλερικό Κόμμα. Κρίση ενόψει. “Αν όλοι οι Μπλερικοί παραιτηθούν από τη σκιώδη κυβέρνηση ποιος θα μείνει να κάνει τις διαρροές στον Τύπο”.

 

 

Και συγκέντρωση υποστηρικτών του Κόρμπιν

Η κατάσταση στο Εργατικό Κόμμα, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι οπαδοί του Τζέρεμι Κόρμπιν αποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση υπέρ του ηγέτη του κόμματος, τη Δευτέρα έξω από την Βουλή. Την ίδια ώρα εντος της Βουλής θα πραγματοποιείται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Εργατικού Κόμματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε