Κόσμος

Μπλόκο της Βρετανίας σε υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι

Την είσοδο στη χώρα όλων των υπόπτων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απαγόρευσε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ωστόσο, η Μέι πρόσθεσε πως αργότερα σήμερα (24.10.2018) θα μιλήσει με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι.

“Εξακολουθεί να υφίσταται μια επείγουσα ανάγκη να καθοριστεί ακριβώς τι συνέβη σε σχέση με αυτό… Εγώ η ίδια αναμένω ότι θα μιλήσω με τον βασιλιά Σαλμάν”, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

“Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει δράση εναντίον όλων των υπόπτων προκειμένου να τους εμποδίσει από το να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αν αυτά τα άτομα διαθέτουν αυτή τη στιγμή θεωρήσεις διαβατηρίου, αυτές οι θεωρήσεις διαβατηρίου θα ανακληθούν σήμερα”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πωλήσεις όπλων στο σαουδαραβικό καθεστώς, η Μέι απάντησε πως η πολιτική εξαγωγών είναι “υπό εξέταση” και πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε αμυντικό υλικό που εξάγεται είναι “από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο”.

Η Τερέζα Μέι αντέκρουσε για άλλη μια φορά την εξήγηση που έδωσε το Ριάντ για τον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου, που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

“Η δήλωση σύμφωνα με την οποία ο Κασόγκι πέθανε στη διάρκεια μιας συμπλοκής δεν αποτελεί αξιόπιστη εξήγηση. Άρα είναι επείγον να προσδιοριστεί τι συνέβη”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν μου ζήτησε κατάπαυση του πυρός
«Θα το εξετάσουμε όταν το Στενό του Ορμούζ είναι ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές. Μέχρι τότε, θα καταστρέψουμε το Ιράν ή, όπως λένε, θα το στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή» έγραψε στο Truth Social - Δηλώσεις στο Reuters
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
16
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat