Κόσμος

Μπορέλ: Αν οι ΗΠΑ θεωρούν ότι το Ισραήλ σκοτώνει πολλούς, γιατί δεν μειώνουν τα όπλα που στέλνουν;

Καλά τα λόγια, αλλά να γίνουν πράξεις φαίνεται πως σκέφτηκε ο Ύπατος Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με τις πρόσφατες επικρίσεις των ΗΠΑ για την «υπέρμετρη» αντίδραση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Γι αυτό τον λόγο ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, κ. Μπορέλ, πρότεινε την μείωση της παράδοσης όπλων στο Ισραήλ, ώστε να αναγκαστεί να μειώσει τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Αφορμή στάθηκε μια δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε δημοσιογράφους, επικρίνοντας την στάση του Ισραήλ. «Θεωρώ, όπως γνωρίζετε, ότι η ανταπόδοση στη Λωρίδα της Γάζας, είναι υπέρμετρη», είχε πει ο Μπάιντεν.

«Αν πιστεύει κανείς ότι έχουν σκοτωθεί πολλοί άνθρωποι, ίσως θα πρέπει να παρέχει λιγότερα όπλα για να αποτρέψει τους θανάτους τόσο πολλών ανθρώπων. Δεν είναι αυτό λογικό;» είπε σε δημοσιογράφους ο Μπορέλ, σημειώνοντας «Αν η διεθνής κοινότητα πιστεύει ότι πρόκειται για σφαγή, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται, ίσως πρέπει να σκεφτούμε την παροχή όπλων».

«Όλοι πάνε στο Τελ Αβίβ ικετεύοντας, λέγοντας ‘παρακαλώ μην το κάνετε αυτό’, προστατέψτε τους αμάχους, μη σκοτώνετε τόσους πολλούς ανθρώπους», τόνισε ο Μπορέλ μετά τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης της ΕΕ. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου «δεν ακούει κανέναν», υπογράμμισε.

«Θα εκκενώσουν» τους Παλαιστίνιους. «Πού; Στο φεγγάρι;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, αναφερόμενος στην στρατιωτική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας – και πρωτίστως στην Ράφα – όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ απειλεί με αφανισμό το Ιράν: Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε, δεν θέλω αλλά μάλλον θα συμβεί
Δραματικό τελεσίγραφο ή ακόμη ένα παραλήρημα ενός προέδρου που έχει εγκλωβιστεί σε έναν πόλεμο που ποτέ δεν ήθελε; Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους Ιρανούς με αφανισμό, ανακαλύπτει ένα νέο καθεστώς και αναφωνεί: "Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό του Ιράν"...
Ντόναλντ Τραμπ 62
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός
Δύο αστυνομικοί και δύο δράστες έχουν τραυματιστεί στο σημείο των πυροβολισμών - Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του φυλακίου που ήταν έξω από το προξενείο του Ισραήλ
Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
11
Η Nutella ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας «βόλτα» μέσα στο Orion: Η κορυφαία γκρίζα διαφήμιση όλων των εποχών
Το βαζάκι Nutella σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ταξίδευε στον αέρα μέσα στην κάψουλα του Orion με τους αστροναύτες να προσφέρουν άθελά τους με αυτό τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση στο προϊόν
Η Nutella στο διάστημα