Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θέλουμε να ρίξουμε τον Πούτιν

Η Βρετανία δεν έχει στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία ή να ρίξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον τόνισε παράλληλα πως στόχος του Λονδίνου είναι να βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών στον πόλεμο.

«Κατανοώ την αγανάκτηση που νιώθει ο κόσμος για τον Πούτιν και η επιθυμία για μια αλλαγή κυβέρνησης (σ.σ. στη Ρωσία) δεν είναι από μόνη της μια κατάπτυστη επιθυμία… αυτός είναι ο στόχος πολλών πολιτικών δημοκρατικών κομμάτων», είπε ο Τζόνσον σε βουλευτές σε μια ακρόαση κυβερνητικής επιτροπής.

«Αλλά ας είμαστε απολύτως σαφείς, δεν είναι αυτός ο στόχος της κυβέρνησης στη Βρετανία και είναι πολύ, πολύ σημαντικό να το καταλάβουν όλοι. Απλώς σκοπεύουμε να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε τον λαό της Ουκρανίας και να τον προστατέψουμε από μια απολύτως βάρβαρη και παράλογη βία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ