Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Κόλαση με τις ύβρεις για τον υπουργό Υγείας

Δίχως προηγούμενο οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που φέρεται να αποκάλεσε «εντελώς γαμ… άχρηστο» (!) τον Υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, μέσα από μηνύματα στο WhatsApp.

Τα ιδιωτικά μηνύματα του Μπόρις Τζόνσον, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον πρώην κορυφαίο σύμβουλο του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Με ανάρτησή του που ξεπερνά τις 7.000 λέξεις και περιέχει μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο ίδιος με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Κάμινγκς (ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με τον Τζόνσον από τότε που καρατομήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο) υποστηρίζει πως ο Χάνκοκ έλεγε ψέματα στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας για τις αποτυχίες στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού το 2020.

Σε ένα από τα μηνύματα Κάμινγκς και Τζόνσον μιλούν για τις άκαρπες ενέργεις που κατέβαλε ο Χάνκοκ τον Μάρτιο του 2020 για να αυξήσει την επάρκεια των τεστ για τον κορΟνοϊό. Ο Χάνκοκ δημοσίευσε screenshot από αυτή τη συζήτηση το οποί δείχνει πως ο Τζόνσον χαρακτήρισε τις προσπάθειες ή τον ίδιο τον υπουργό «εντελώς γαμ… άχρηστο».

Σε άλλα μηνύματα ο Κάμινγκς λέει στον Τζόνσον, πως το υπουργείο Υγείας, «τα έχει γαμ… με τους αναπνευστήρες», με τον Βρετανό πρωθυπουργό να απαντά «είναι ο Χάνκοκ. Είναι ανίκανος».

Σε μήνυμα που στάλθηκε στις 27 Απριλίου ο Μπόρις Τζόνσον έγραφε ότι η προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ήταν «μία καταστροφή» και πρόσθετε πως: «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα εκτός από το να απομακρύνω τον Χάνκοκ και να βάλω τον (Μάικλ) Γκόουβ». Παρά τον σάλο που προκλήθηκε στη χώρα η Ντάουνινγκ Στριτ σημείωσε πως ο Τζόνσον «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
5