Κόσμος

Νάπολη: Κατέρρευσε ιστορικό νεκροταφείο από εργασίες του Μετρό – Σκορπίστηκαν εκατοντάδες λείψανα

Περίπου 200 μνήματα στη Νάπολη της Ιταλίας καταστράφηκαν όταν κατέρρευσε ιστορικό νεκροταφείο. Προηγήθηκε μεγάλη καθίζηση κατά τη διάρκεια εργασιών του Μετρό!

Πρόκειται για το ιστορικό νεκροταφείο του Poggioreale στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου στις 5 Ιανουαρίου τα ξημερώματα κατέρρευσε μία μεγάλη πτέρυγα δύο κτιρίων που στέγαζαν μνήματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, και ενημέρωσε η ανάδοχη εταιρεία, Metropolitana di Napoli Spa, ο λόγος είναι μία καθίζηση που δημιουργήθηκε από έντονη ροή νερού κατά την εκσκαφή σήραγγας της Γραμμής 1 του Μετρό, το εργοτάξιο του οποίου βρίσκεται ακριβώς κάτω από το νεκροταφείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τα έργα της δεύτερης σήραγγας του μετρό εξέτρεψαν τον υδροφόρο ορίζοντα παλαιού ποταμού της περιοχής, και με τις δονήσεις του εργοταξίου προκλήθηκε η κατάρρευση ενός τριώροφου εκκλησιαστικού κτίσματος κοντά στο παλαιότερο τμήμα του νεκροταφείου.

Δείτε βίντεο:

Αρχικά εκτιμήθηκε πως περίπου 500 μνήματα είχαν καταστραφεί με την καθίζηση, ενώ τελικά ο αριθμός φαίνεται να διαμορφώνεται στα 200, με πολλά λείψανα να βρίσκονται είτε θαμμένα στα μπάζα είτε ακόμη να κρέμονται στα ερείπια.

Νάπολη: Σκορπίστηκαν τα λείψανα 

Εκτός από υγειονομική προτεραιότητα, οι αρχές τονίζουν πως η αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του νεκροταφείου αποτελεί και θέμα αξιοπρέπειας.

Έτσι από το πρωί της Παρασκευής (07.01.2022), πλήθος συγγενικών προσώπων παρουσιάστηκε για την ταυτοποίηση των λειψάνων των διασκορπισμένων σορών. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η σωστή ταφή τους, και γι’ αυτό γίνεται λόγος και για χρήση τεστ του DNA.

Δείτε κι άλλο βίντεο:

Η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής του Μετρό, τονίζει πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και πως «αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα ο νέος δήμαρχος της Νάπολης, Gaetano Manfredi, διέταξε το κλείσιμο του Μνημειακού Κοιμητηρίου του Poggioreale για 15 ημέρες, έως και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν 1 εκατ. δολάρια σε δωρεές για τον 43χρονο ήρωα της πολύνεκρης επίθεσης στο Σίδνεϊ – Καρέ καρέ πώς κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη
Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ νοσηλεύεται με δύο τραύματα από σφαίρες στον ώμο - «Θα πεθάνω, σε παρακαλώ δες την οικογένειά μου και πες τους ότι σκοτώθηκα προσπαθώντας να σώσω ζωές»
Ο 43χρονος Αχμέντ ελ Αχμέντ, πατέρας δύο παιδιών
Έλα Κουκ: Φοιτήτρια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού συλλόγου, η μία νεκρή από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ
H είδηση ότι η μία από τους δύο νεκρούς από την ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, ήταν υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να δώσει πολιτική διάσταση στο στυγερό έγκλημα
Η 19χρονη Έλα Κουκ
Το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του – Ποιος είναι ο γιος τους Νικ που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών
Ο θρυλικός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ βρέθηκαν νεκροί από μαχαίρι στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες
Ο Ρομπ Ράινερ με τη γυναίκα του και τα παιδιά του Νικ, Ρόμι και Τζέικ
Σπαραγμός για την 10χρονη Ματίλντα που σκοτώθηκε στη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ - «Δεν ξέρουμε πως να το ξεπεράσουμε»
Ταυτοποιούνται σταδιακά τα θύματα των πυροβολισμών - Η σπαρακτική ανάρτηση της θείας της και οι ιστορίες των ανθρώπων που θυσίασαν την ζωή τους για να σώσουν τους αγαπημένους τους
Η 10χρονη που σκοτώθηκε από τα πυρά των δραστών
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8