Κόσμος

ΝΑΤΟ: Αμερικανοί γερουσιαστές «ψηφίζουν» ένταξη Φινλανδίας στη Συμμαχία

Όλο και πιο κοντά στο ΝΑΤΟ βρίσκεται η Φινλανδία. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές δεσμεύονται να στηρίξουν την ένταξη του Ελσίνκι στη Συμμαχία.

«Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία αποφασίσουν να θέσουν υποψηφιότητα για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, εργαζόμαστε ήδη ώστε να διεξαχθεί γρήγορα η ψηφοφορία», είπε ο Δημοκρατικός επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ.

Ο Ρεπουμπλικάνος Τζιμ Ρις, το «νούμερο 2» της Επιτροπής αυτής, υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τη Φινλανδία, η υποψηφιότητα της οποίας είναι «ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, για τη διατλαντική ασφάλεια», εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως έγραψε στο Twitter.

Κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία δεσμεύτηκαν την Πέμπτη (12.05.2022) ότι θα στηρίξουν τη διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στις ΗΠΑ, η Γερουσία εγκρίνει τις συνθήκες και χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 των μελών της ώστε η Ουάσιγκτον να δώσει το «πράσινο φως» για την ένταξη κάποιας χώρας – εν προκειμένω της Φινλανδίας – στο ΝΑΤΟ. Το Ελσίνκι έχει εκφράσει τη βούλησή του να ενταχθεί στη Συμμαχία και αναμένεται ότι θα επισημοποιήσει το αίτημα του την Κυριακή (15.05.2022).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία και Ιράν θα υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας σε ιρανικό έδαφος
Η Τεχεράνη κάνει στρατηγικά βήματα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ και τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στις αρχές Ιουνίου του 2025
Οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Νατάνζ
Αποθεωτική υποδοχή στον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – Σημαίες έξω από το «Σπίτι της Τουρκίας», μαζί του η Εμινέ
Αύριο Τρίτη, 23.09.2025 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ταγίπ Ερντογάν - Την Πέμπτη ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με Τραμπ
Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
1
Κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Αλαλούμ στις ανακοινώσεις της ΕΕ για το hacking με κακόβουλο λογισμικό
Μετά από αλλεπάλληλες διορθώσεις, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώνει ότι οι εκτεταμένες βλάβες στα αεροδρόμια οφείλονται σε επίθεση με ransomware
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου