Κόσμος

ΝΑΤΟ: Δεν πήγε στο δείπνο ο Τζο Μπάιντεν – Τα «πηγαδάκια» και τα γέλια μεταξύ των ηγετών

Χωρίς τον Τζο Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε το δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα (11.7.2023) και αύριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Οι υπόλοιποι φάνηκαν να πηγαίνουν με πολύ ευχάριστη διάθεση, όπως αποκαλύπτουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους της αποστολής των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έχει «πολύ φορτωμένο πρόγραμμα» και προετοιμάζεται για μια «σημαντική ομιλία», γι’ αυτό και δεν πήγε στο δείπνο με τους υπόλοιπους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αφού φαίνεται να είχε παραπάνω ανάγκη από ξεκούραση.

Πριν λίγες ώρες, ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος ήρε το βέτο του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αύριο αναμένεται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στο Βίλνιους μαζί με τη σύζυγό του, χωρίς να είναι μέλος η Ουκρανία.

Ίσως, η απουσία του Τζο Μπάιντεν να φανερώνει μεταξύ άλλων ότι το δείπνο των ηγετών θα γίνει σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς και ότι δεν έχουν κάποια σημαντική εκκρεμότητα να συζητήσουν. Αυτό φαίνεται και από τα «πηγαδάκια» μεταξύ των αρχηγών κρατών που «έπιασε» ο φακός του Reuters.

nato summit deipno r

Η «χαιρετούρα» του Εμανουέλ Μακρόν

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει σήμερα πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές «αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης».

nato summit deipno r

Ρίσι Σούνακ, Τζάστιν Ντριντό, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν – Στο βάθος ο Όλαφ Σολτς

nato summit deipno r

Το φιλί της Φον ντερ Λάιεν με τη Μπριζίτ Μακρόν

Οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στήθηκαν για την καθιερωμένη φωτογραφία πριν το δείπνο, μαζί με τους/τις συζύγους τους. Ξεχώρισε η εμφάνιση της Ολένα Ζελένσκα, η θερμή αγκαλιά της Τζόρτζια Μελόνι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και το «πηγαδάκι» όλο γέλια μεταξύ της Μελόνι και του Ρίσι Σούνακ.

nato summit deipno r

Ταγίπ και Εμινέ Ερντογάν

nato summit deipno r

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ολένα Ζελένσκα

nato summit deipno r

Ταγίπ και Εμινέ Ερντογάν, πίσω τους ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η σύζυγός του, Ολένα

nato summit deipno r

Άντονι Μπλίνκεν και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν «τα λένε»

nato summit deipno r

Η Τζόρτζια Μελόνι αγκαλιάζει θερμά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

nato summit deipno r

Τα γέλια μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Τζόρτζια Μελόνι

nato summit deipno r

Τα γέλια μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Τζόρτζια Μελόνι

nato summit deipno r

Η οικογενειακή φωτογραφία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1