Κόσμος

Νέα αυτοκτονία στην κινεζική εταιρεία Foxconn – 13 συνολικά οι αυτοκτονίες

Η Foxconn αύξησε τους μισθούς στα κινεζικά εργοστάσιά τους σχεδόν κατά 70% για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας εργαζόμενος του ταιβανέζικου ομίλου Foxconn που κάνει υπεργολαβίες στον τομέα των ηλεκτρονικών, σκοτώθηκε σήμερα πέφτοντας από μια πολυκατοικία στην Σενζέν, όπου άλλοι δέκα εργαζόμενοι αυτοκτόνησαν φέτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

“Ένας εργαζόμενος στη μονάδα μας στην Γκουανιάν στην Σενζέν βρέθηκε νεκρός έξω από ένα κοιτώνα για τους εργαζόμενους στις 01:20 π.μ. (τοπική ώρα) στις 5 Νοεμβρίου”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Foxconn για αυτήν την προφανή αυτοκτονία, διευκρινίζοντας ότι ήταν ένας άνδρας 23 ετών που εργαζόταν στο εργοστάσιο εδώ και οκτώ μήνες.

Συνολικά στην Κίνα, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn, που είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο τμημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχασαν τη ζωή τους φέτος κάτω από παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Global Times.

Μετά από αυτή τη σειρά των αυτοκτονιών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, η Foxconn αύξησε τους μισθούς στα κινεζικά εργοστάσιά τους σχεδόν κατά 70%.

Όμως, μια πρόσφατη έρευνα σε 1736 εργαζόμενους της Foxconn σε εννέα πόλεις έδειξε ότι εργάζονται κατά μέσο όρο 83,2 ώρες υπερωρίας το μήνα, περισσότερο από το διπλάσιο του ανώτατου ορίου των 36 ωρών που επιτρέπεται από την κινεζική νομοθεσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, απόκοσμες εικόνες
Στην περιοχή της Ζιρόντ, γνωστή παγκοσμίως για τους αμπελώνες της και την παραγωγή κρασιού, και την γειτονική περιοχή της Λαντ, οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει την απομάκρυνση τουλάχιστον 141.000 ανθρώπων
Φωτιά στην Ισπανία
16
Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Η φωτιά απειλεί το Μπορντό, χάνεται η μάχη με τις φλόγες στη Μαδρίτη
Η πυρκαγιά έχει κάψει 190.000 στρέμματα και περίπου 100 κτίρια το τελευταίο τριήμερο στη Γαλλία - Η πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στη Μαδρίτη είναι αδύνατο να ελεγχθεί
Φωτιά στη Γαλλία
14