Κόσμος

Νέα βόμβα! Οι άνθρωποι του Τραμπ δεν ήθελαν να ψηφίσουν οι Αφροαμερικανοί το ’16

Μετά την αποκάλυψη των New York Times για τους φόρους που δεν… πλήρωνε, ακόμη μια έρχεται στο φως και βάζει, ξανά, τον Ντόναλντ Τραμπ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. 

Η ομάδα που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στο internet προσπάθησε να αποθαρρύνει εκατομμύρια Αφροαμερικανούς για να μην ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα του βρετανικού καναλιού Channel 4 News.

Ηλεκτρονικό αρχείο που χρησιμοποιήθηκε πριν από 4 χρόνια και αφορούσε περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανούς ψηφοφόρους έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων του Channel 4 News. Σε αυτό το αρχείο οι ψηφοφόροι είχαν χωριστεί σε διάφορες κατηγορίες, ώστε να τους στέλνουν στοχευμένες διαφημίσεις μέσω των social media.

Click4more Η Washington Post στηρίζει Μπάιντεν: “Να φύγει ο χειρότερος Πρόεδρος της σύγχρονης εποχής”!

Από αυτούς τους ανθρώπους, πάνω από 3,5 εκατομμύρια Αφροαμερικανοί είχαν τοποθετηθεί στην κατηγορία της «αποθάρρυνσης», με στόχο να πειστούν να απέχουν από τις εκλογές. Οι Αφροαμερικανοί ήταν η μεγαλύτερη από τις κοινότητες που στοχοθετήθηκαν από αυτή τη στρατηγική, σύμφωνα πάντα με το κανάλι. Για παράδειγμα στην Τζόρτζια, μολονότι αποτελούν το 32% του πληθυσμού της Πολιτείας, οι Αφροαμερικανοί αποτελούσαν το 61% στην κατηγορία των «προς μετάπειση» εκλογέων.

Ένας από τους ερευνητές-δημοσιογράφους επισήμανε ότι σε κρίσιμες Πολιτείες, όπως στο Ουισκόνσιν, το ποσοστό των μαύρων πολιτών που ψήφισαν τελικά κατέρρευσε.

Στην «ψηφιακή» προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μετείχε και μια ομάδα από τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica, η οποία κατηγορείται από το Channel 4 και από άλλα μέσα ενημέρωσης ότι συνέλεγε και εκμεταλλευόταν για πολιτικούς σκοπούς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Click4more Η Washington Post στηρίζει Μπάιντεν: “Να φύγει ο χειρότερος Πρόεδρος της σύγχρονης εποχής”!

Ο Μπραντ Παρσκέιλ, που ήταν διευθυντής της ψηφιακής προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ το 2016, διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του δεν στοχοθέτησε τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους. «Θα έλεγα ότι είμαι σχεδόν σίγουρος 100% ότι δεν κάναμε καμία εκστρατεία με στόχο τους Αφροαμερικανους», είπε σε δημοσιογράφους του PBS Frontline. Όμως το Channel 4 News επιμένει ότι οι δημοσιογράφοι του είδαν ένα εμπιστευτικό έγγραφο στο οποίο η Cambridge Analytica παραδεχόταν ότι στοχοθετούσε Αφροαμερικανούς πολίτες.

Το κανάλι αναφέρθηκε και στις αρνητικές διαφημίσεις που στόχευαν να αποθαρρύνουν τους πολίτες από το να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, όπως τα βίντεο στα οποία η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήριζε «σούπερ αρπακτικά» τους νεαρούς μαύρους.

Click4more Πρώην συνεργάτης του Τραμπ απειλούσε να αυτοκτονήσει – Τον είχε απολύσει μετά το φιάσκο στην Τούλσα

Ο Τζαμάλ Ουότκινς, ο αντιπρόεδρος της NAACP, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, δήλωσε «σοκαρισμένος» και «προβληματισμένος» από αυτές τις αποκαλύψεις.

«Χρησιμοποιούμε κι εμείς παρόμοια δεδομένα σε μια λίστα ψηφοφόρων, αλλά για να τους κινητοποιήσουμε, να τους πείσουμε ή να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν (στις εκλογές). Δεν χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για να πούμε ποιον θα αποθαρρύνουμε. Αυτό μοιάζει σαν να είναι μια αλλαγή σε σχέση με την έννοια της δημοκρατίας», σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 9
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει «εγκληματικό και παράνομο» σχέδιο των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στρατευμάτων
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του, μετά την ανακοίνωση της μαζικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2