Κόσμος

Νέα Υόρκη: Κραυγή αγωνίας στον Τραμπ για την διάσωση της οικονομίας

«Βοηθήστε μας οικονομικά, ειδάλλως δεν θα πετύχετε μια εθνική ανάκαμψη»: Ο δήμαρχος στην Νέα Υόρκη απηύθυνε έκκληση σήμερα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απαιτώντας να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή βοήθεια για να βοηθήσει την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Ενώ ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τις «οδηγίες του» για την «επαναλειτουργία» της αμερικανικής οικονομίας, ο Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα, δεν θα ανακτήσει από μόνη της τις απώλειες εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας της οικονομίας της από τα μέσα Μαρτίου.

Click4more: Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ για τις ΗΠΑ – Πάνω από 30.000 οι νεκροί

Εκτίμησε τις απώλειες σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι αυτό το σημείο, για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όποιος θέλει μια εθνική ανάκαμψη, πρέπει να βοηθήσει τα μέρη που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτής της ανάκαμψης», είπε ο ντε Μπλάσιο στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου σχετικά με την επιδημία, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Υόρκης στην αμερικανική οικονομία.

«Η μόνη εξουσία που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση με τον σωστό τρόπο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (…) Έφτασε η ώρα τους να αποφασίσουν», πρόσθεσε.

Η Νέα Υόρκη και η πολιτική στο παιχνίδι

Ο δήμαρχος, πολιτικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι συνομίλησε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενθαρρύνει να πείσει τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία να εγκρίνει ένα νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου, που θα αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την πόλη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Του είπα ξεκάθαρα ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται», συνέχισε ο ντε Μπλάσιο. «Ο πρόεδρος πρέπει να σηκώσει ανάστημα (…) Αν μιλήσει, θα ακολουθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας».

Ο δήμαρχος, όπως και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τις τελευταίες εβδομάδες τα λιγοστά χρήματα που διατέθηκαν στην Νέα Υόρκη, μια Δημοκρατική στην πλειοψηφία της Πολιτεία, στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη Μαρτίου.

Μόνο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 11.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 24