Κόσμος

Νέος πρόεδρος της Ιρλανδίας ο Μάικλ Ντ. Χίγκινς

Ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος Μάικλ Ντ. Χίγκινς ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Ιρλανδία, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης καταμέτρησης των ψήφων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Χίγκινς έλαβε 1.007.104 ψήφους ή ποσοστό 39,6% και εξελέγη στο τιμητικό αξίωμα με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, επιχειρηματίας Σον Γκάλαχερ με ποσοστό 28,5% ενώ τρίτος με ποσοστό 13,7% βρέθηκε ο υποψήφιος του Σιν Φέιν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάρτιν ΜακΓκίνες.

Ο 70χρονος ποιητής και πρώην υπουργός Πολιτισμού έχει αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει επικρίνει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ. Η νίκη του θεωρείτο βέβαιη από την Παρασκευή, αφού όλοι οι αντίπαλοί του παραδέχτηκαν την ήττα τους προτού ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος της καταμέτρησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παπούα Νέα Γουινέα: Κροκόδειλος κατασπάραξε υπάλληλο ζωολογικού κήπου – Βίντεο
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εργαζόμενος φαίνεται να κρατιέται από την άκρη της πισίνας, ενώ ο κροκόδειλος φέρεται να έχει αρπάξει τα πόδια του με τα σαγόνια του.
Κροκόδειλος κατασπάραξε εργαζόμενο ζωολογικού πάρκου στην Παπούα Νέα Γουινέα