Κόσμος

Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει κρησφύγετο για τους δολοφόνους της Χαμάς – Θα τους εξοντώσουμε»

Το μήνυμα πως «δεν υπάρχει κρησφύγετο για τους δολοφόνους της Χαμάς» εξέπεμψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες αφού ο στρατός μπήκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα», όπου «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη (15.11.23) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι δύο «ιερές αποστολές», είπε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του σε μια στρατιωτική βάση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός μπήκε σήμερα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση στρατηγικής σημασίας της Χαμάς. Η επιχείρηση αυτή προκαλεί ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Μας ζήτησαν να μην διεισδύσουμε στη Γάζα; Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της Πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Το νοσοκομείο αυτό βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1