Κόσμος

Νότια Αφρική: 24.000 υγειονομικοί έχουν μολυνθεί από κορονοϊό – 181 οι νεκροί

Περίπου 24.000 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στη Νότια Αφρική μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό αφότου ξεκίνησε η πανδημία τον Μάρτιο και 181 έχουν πεθάνει, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκουίζε.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των συνολικών κρουσμάτων Covid-19 στη Νότια Αφρική, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Δύσκολες στιγμές στην Νότια Αφρική με τον κορονοϊό

Με 521.318 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τουλάχιστον 8.000 θάνατοι, η Νότια Αφρική είναι η πιο πληγείσα χώρα της αφρικανικής ηπείρου. Μόνο στη χώρα αυτή έχουν καταγραφεί περισσότερα από τα μισά κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αφρική.

Είναι επίσης η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε όρους επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όμως ο επίσημος αριθμός των θανάτων είναι σε μεγάλο βαθμό κατώτερος του πραγματικού, σύμφωνα με ειδικούς.

Σαράντα έως πενήντα χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από Covid-19 έως τα τέλη του έτους στη χώρα, σύμφωνα με επίσημες προβολές.

Η Νότια Aφρική επέβαλε στα τέλη Μαρτίου ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο, προτού χαλαρώσει τους περιορισμούς στη συνέχεια. Μπροστά στην αύξηση των μολύνσεων, τα σχολεία έκλεισαν και πάλι για έναν μήνα και επανήλθε η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
Αναστάτωση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης: Ήχησαν σειρήνες – Το μήνυμα για απειλή
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή»
Ακρωτήρι 7
«Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό», λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ – Διαψεύδει η Μαδρίτη
«Νομίζω ότι άκουσαν το μήνυμα του προέδρου χθες δυνατά και καθαρά. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό», είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ 10