Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νότια Κορέα: “Μαϊμού” το βίντεο του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Νότια Κορέα: “Μαϊμού” το βίντεο του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πιστεύουν ότι το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πιονγκγιάνγκ και υποτίθεται ότι δείχνει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου υποβρύχιας εκτόξευσης (ΒΠΥΕ) είναι κατασκευασμένο. Την είδηση μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή η Κεντρική Τηλεόραση της Βόρειας Κορέας πρόβαλε το βίντεο της δοκιμής αυτής που φέρεται ότι έγινε τον Δεκέμβριο. “Θεωρούμε κατασκευασμένο το βίντεο του ΒΠΥΕ που μεταδόθηκε από τη Βόρεια Κορέα” ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Δείτε το βίντεο

Οι λεπτομέρειες…

Το βίντεο- όπου δεν είναι εμφανής η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης αλλά σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ότι η δοκιμή διεξήχθη τον Δεκέμβριο- προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγκιάνγκ.

Στα πλάνα διακρίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να βρίσκεται εν πλω σε ένα πολεμικό πλοίο- ενώ φοράει παλτό και καπέλο- και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και να παίρνει ύψος.

Το βίντεο δείχνει κατόπιν έναν πύραυλο ενώ ίπταται ανάμεσα στα σύννεφα.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας μεταδίδουν ότι το νέο βίντεο είναι προϊόν μοντάζ και συνδυάζει πλάνα από την τρίτη κατά σειρά δοκιμή από υποβρύχιο που πραγματοποίσε η Βόρεια Κορέα τον Δεκέμβριο του 2015 στην θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις εικόνες του πυραύλου ανάμεσα στα σύννεφα πρόκειται για μία δοκιμή πυραύλου Scud που έγινε το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε