Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: «Αποκαλύψαμε απάτες και σπατάλες δισεκ. δολαρίων – Πολιτικοποιημένοι δικαστές θέλουν να μας σταματήσουν»

«Η δικαστική τυραννία είναι εξαιρετικά ανάρμοστη», σχολίασε από την πλευρά του ο Έλον Μασκ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε σήμερα (11.02.2025) σφοδρή επίθεση στους «πολύ πολιτικοποιημένους δικαστές» που μπλοκάρουν μερικές από τις αποφάσεις του, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, που του ανήκει.

«Βρήκαμε δισεκατομμύρια δολάρια από απάτες, σπατάλες και υπεξαιρέσεις, ερευνώντας την κακοδιαχείριση της κυβέρνησής μας. Τώρα, ορισμένοι ακτιβιστές και άκρως πολιτικοποιημένοι δικαστές θέλουν να μας καθυστερήσουν ή να μας σταματήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ

«Αν χάσουμε την ορμή μας, αυτό θα ήταν πολύ άσχημο στον αγώνα μας για την αναζήτηση της αλήθειας (…) Απομένουν πολλά να ανακαλύψουμε ακόμα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», πρόσθεσε.

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, ο Στίβεν Μίλερ, έγραψε επίσης στην πλατφόρμα Χ ότι «αν ένας τοπικός δικαστής ήθελε να ελέγξει την εκτελεστική εξουσία, δεν είχε παρά να θέσει υποψηφιότητα για να γίνει πρόεδρος».

Δικαστές έχουν μπλοκάρει την εφαρμογή πολλών διαταγμάτων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να διευρύνει τις εξουσίες του όσο το δυνατόν περισσότερο απέναντι στους δικαστικούς θεσμούς αλλά και στο Κογκρέσο.

Η απόφασή του να ακυρώσει το δίκαιο του εδάφους (την αυτόματη απόκτηση της υπηκοότητας απ’ όποιον γεννιέται στις ΗΠΑ) προκάλεσε δικαστική διαμάχη ενώ οι βίαιες μέθοδοι του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ, στον οποίο ανέθεσε να περικόψει τις ομοσπονδιακές δαπάνες, οδήγησαν σε πολλές προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς έκρινε ότι οι δικαστές δεν έχουν την εξουσία για «να ελέγχουν τις θεμιτές ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας», συγκρίνοντας την κατάσταση με την υποθετική παρέμβαση ενός δικαστή στη στρατιωτική στρατηγική ενός στρατηγού.

«Η δικαστική τυραννία είναι εξαιρετικά ανάρμοστη», σχολίασε από την πλευρά του ο Έλον Μασκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: 6 νεκροί και 9 τραυματίες μετά από φωτιά σε πολυκατοικία – Τεράστιες φλόγες και καπνοί έβγαιναν από τα παράθυρα
Διαπιστώθηκε η παρουσία μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κτίριο, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η συγκεκριμένη μπαταρία συνδέεται με την εκδήλωση ή την εξάπλωση της φωτιάς
Η φωτιά στο κτίριο στη Νέα Υόρκη
Πιέσεις στον Τραμπ για την απομάκρυνση του Πιτ Χέγκσεθ – «Έχω κάθε πρόθεση να τον κρατήσω», απαντά ο ίδιος
Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος υποστήριξε χθες ότι ο πόλεμος στο Ιράν ευθύνεται για τις μεγάλες απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές
Ο Πιτ Χέγκσεθ
«Βράζει» η Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και επεισόδια σε Παρίσι, Νάντη και Λυών – Φωτιά σε σχολείο στο Τουρνεφέιγ
Από 500.000 έως 800.000 διαδηλωτές υπολογίζεται ότι έχουν βγει στους δρόμους σε 260 πόλεις στη Γαλλία - Επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα, κανόνια νερού και πυροτεχνήματα
Λυών