Κόσμος

Νύχτα το ‘σκασε ο Γιανουκόβιτς από το Κίεβο! Video ντοκουμέντο από τη στιγμή που φεύγει με ελικόπτερο – Παραμένει άφαντος ο Ουκρανός πρόεδρος

- Video από κλειστό κύκλωμα μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση
- Δείχνει τον Γιανουκόβιτς με τη συνοδεία του να φεύγουν με ελικόπτερο
- Το δεξί χέρι της Γιούλια Τιμοσένκο ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας
- Έτοιμη να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ η Τιμοσένκο
- Παραμένει πλημμυρισμένη κόσμο η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ψάξε, ψάξε δε θα τον βρεις τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς! Υπερβολή ή όχι, ένα από τα θέματα που απασχολούν παγκοσμίως τις τελευταίες 24 ώρες είναι το που βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Το μόνο που είναι γνωστό είναι πως ο Γιανουκόβιτς έχει εγκαταλείψει το Κίεβο. Δεν τον σηκώνει το κλίμα άλλωστε: η Βουλή τον καθαίρεσε, τοποθέτησε προσωρινό πρόεδρο τον στενό σύμμαχο της Γιούλια Τιμοσένκο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, κήρυξε εκλογές, ενώ ακόμη και οι βουλευτές του κόμματος του, εγκαταλείπουν το… καράβι που βυθίζεται.

Η πληροφόρηση ήταν πως ο Γιανουκόβιτς έφυγε για το Χάρκοβο, όπου παραμένει ισχυρός ο πυρήνας των υποστηρικτών του. Κανείς όμως δεν τον έχει δει. Και το διάγγελμα που έκανε το Σάββατο, έγινε από άγνωστη τοποθεσία.

Και ενώ όλοι αναζητούν τον Γιανουκόβιτς έρχεται στο φως video ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος και η συνοδεία του το… “σκάνε” από το Κίεβο με ελικόπτερο. Το περιεχόμενο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όμως σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το video που μετέδωσε το κανάλι Channel 5 δείχνει τον Γιανουκόβιτς να εγκαταλείπει το Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής.

Το video είναι από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Δείχνει φορτηγά να παρκάρουν και τον Γιανουκόβιτς να επιβιβάζεται σε ελικόπτερο.

Τιμοσένκο: Δε θα είμαι μεταβατική πρωθυπουργός

Τις φήμες που κυκλοφόρησαν και την ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση να είναι μεταβατική πρωθυπουργός της Ουκρανίας διέψευσε η Γιούλα Τιμοσένκο.

«Με εξέπληξε η πληροφορία πως μου έγινε πρόταση να αναλάβω μεταβατική πρωθυπουργός. Το θέμα δε συζητήθηκε. Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά σας παρακαλώ να μην εξετάσετε την υποψηφιότητά μου», δήλωσε η Τιμοσένκο σύμφωνα με τον Guardian.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, μετά την αποφυλάκισή της και την αρχηγική εμφάνισή της στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και συμφώνησαν να συναντηθούν πολύ σύντομα.

Η Άνγκελα Μέρκελ «συνεχάρη τη Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκισή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του κόμματος Πατρίδα.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Τιμοσένκο στην πολιτική ζωή θα συμβάλλει επίσης στη διαφύλαξη της ενότητας στην Ουκρανία και θα βοηθήσει τη χώρα να ακολουθήσει το δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, προστίθεται επίσης.

Άνθρωπος της Τιμοσένκο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο στενός συνεργάτης της Γιούλια Τιμοσένκο, ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, είναι ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας, μετά την καθαίρεση του άφαντου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Τουρτσίνοφ ανέλαβε χθες χρέη προέδρου της νέας Βουλής στην Ουκρανία και σήμερα του ανατέθηκαν και τα καθήκοντα μεταβατικού προέδρου της χώρας.

Ο Τουρτσίνοφ, 49 ετών, κατάγεται από την ίδια πόλη με τη Γιούλια Τιμοσένκο, το Ντνιπροπετρόβσκ στα νοτιοανατολικά της χώρας, και κατέχει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».
Υπηρέτησε ως επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004- 2005.

 

Ο Τουρτσίνοφ, δεξί χέρι της πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο, κάλεσε τους βουλευτές να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι την Τρίτη.

«Αυτό το έργο αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ στη Βουλή και υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνθρωπος της Τιμοσένκο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας – Παραμένει εξαφανισμένος ο Γιανουκόβιτς

Οι μικρές… Βερσαλλίες του Γιανουκόβιτς – Μέσα στο σπίτι του Ουκρανού προέδρου (ΦΩΤΟ)

Ηγετική εμφάνιση Τιμοσένκο στην πλατεία Ανεξαρτησίας: “Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις!” –…

Η εκδίκηση των Ουκρανών διαδηλωτών: Ξυλοκοπούν ελεύθερο σκοπευτή! (ΦΩΤΟ)

Διάγγελμα διχασμού και παραλήρημα από τον Γιανουκόβιτς: “Δεν παραιτούμαι! Έγινε πραξικόπημα” – Τον κήρυξε έκπτωτο η Βουλή – Εκλογές τον Μάιο

Η στιγμή της αποφυλάκισης της Γιούλια Τιμοσένκο – Αποθεώθηκε από 200 οπαδούς της (ΦΩΤΟ)

Πολωνός ΥΠΕΞ: Δεν γίνεται πραξικόπημα στην Ουκρανία

Η Ουκρανία αποχαιρετά τα “παιδιά” της – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Η Τιμοσένκο ελεύθερη, ο Γιανουκόβιτς άφαντος! Φόβοι διαμελισμού στην Ουκρανία – Αμετακίνητοι από την πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλωτές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα Ισπανία και Ιταλία για την επαναφορά της Σένγκεν: Τελεσίγραφο από τη Μαδρίτη – «Δεν δεχόμαστε επιβολές», απαντά η Ρώμη
Η κυβέρνηση Μελόνι αρνείται να υποχωρήσει πριν από τις 15 Αυγούστου, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και νέο μεταναστευτικό κύμα στη Θέουτα
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με ρήτρα συλλογικής άμυνας: «Επίθεση σε έναν θα θεωρείται επίθεση σε όλους»
Η συμφωνία της Μέκκας προβλέπει ρήτρα συλλογικής άμυνας, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία – Στο βάθος η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
24
Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο που διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες στη Μεσόγειο – 78 συλλήψεις και κέρδη άνω των 24 εκατ. ευρώ
Οι διακινητές μετέφεραν συνθετικά ναρκωτικά με ταχύπλοα στην Αλγερία και στην επιστροφή επιβίβαζαν δεκάδες μετανάστες - Είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 64 δρομολόγια
Μετανάστες, Ισπανία