Κόσμος

Ο Αδόλφος Χίτλερ μόλις… εξελέγη στη Ναμίμπια! (pics)

Έναν Αφρικανό πολιτικό στη Ναμίμπια που φέρει το ονοματεπώνυμο «Αδόλφος Χίτλερ», ανακάλυψε η γερμανική εφημερίδα BILD. Και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν -τι άλλο;- πώς αισθάνεται που ονομάζεται έτσι;

Την Τετάρτη, ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα (το πλήρες όνομά του) ορκίστηκε ως περιφερειακός διαχειριστής για το Σύνταγμα της Ναμίμπιας. Είχε προηγουμένως αποσπάσει το 84.88% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές στην περιοχή Ομπούντια της Βόρειας Ναμίμπιας. 

Ο Αφρικανός πολιτικός ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους Ναζί και εισήλθε στην πολιτική με το κόμμα του SWAPO. «Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να υποτάξω την Οσάνα τώρα», λέει γελώντας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ στην παγκόσμια κυριαρχία» προσθέτει. 

 

«Ο πατέρας μου μού έδωσε το όνομα αυτού του ανθρώπου… Πιθανότατα δεν κατάλαβε τι αντιπροσώπευε ο Αδόλφος Χίτλερ» εξηγεί, προσθέτοντας ότι και για τον ίδιο αρχικά η κατάσταση ήταν παρόμοια. Δεν γνώριζε περί ποιου ανθρώπου επρόκειτο.

namimbia

«Για μένα, αυτό ήταν ένα κανονικό όνομα ως παιδί. Μόνο ως έφηβος συνειδητοποίησα ότι ο Χίτλερ ήθελε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα» λέει ο Αφρικανός πολιτικός.

Πολύ αργά για αλλαγή ονόματος

Σύμφωνα με την BILD, ο ίδιος εμφανίζεται δημόσια ως Αδόλφος Ουνόνα, παραλείποντας το επώνυμο, ενώ η σύζυγός του τον αποκαλεί Αδόλφο. «Δεν μπορούσα να αλλάξω το όνομα. Είναι σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Είναι πολύ αργά γι ‘ αυτό», επισημαίνει.

Το όνομα Adolf δεν είναι ασυνήθιστο στην πρώην γερμανική αποικία της Νοτιοδυτικής Αφρικής. Υπάρχει επίσης μια εφημερίδα γερμανικής γλώσσας, γερμανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ονόματα οδών, γερμανικά τοπωνύμια, ακόμα και μια μικρή γερμανόφωνη μειονότητα.

Το παράδοξο είναι ότι στην Οσάνα, πατρίδα του Ουνόνα, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια ένα αυτοκίνητο με το «Adolf Hitler» γραμμένο στο πίσω παράθυρό του, πάνω από μια σβάστικα.

Το αυτοκίνητο, λέει ο Ουνόνα, δεν ανήκε σε αυτόν.

namimbia

Πηγή φωτογραφιών: Video grab από youtube

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3