Κόσμος

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla μετά την ψηφοφορία στο Twitter

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ‘πε και το έκανε ο Έλον Μασκ. Μετά την ψηφοφορία που έκανε στο Twitter, σεβάστηκε το «ναι» του κόσμου και πούλησε μετοχές του στην Tesla, αξίας 5 δισ. δολαρίων, που αντιστοιχούν στο 10% των συνολικών μετοχών του στην εταιρεία του.

Την Κυριακή (7.11.2021) ο Έλον Μασκ ρώτησε τους 62 εκατ. ακόλουθούς του στο Twitter αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, την ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σήμερα, έχοντας στο μυαλό του τη συζήτηση στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να θέλουν να επιβληθούν μεγαλύτεροι φόροι σε πάμπλουτους επιχειρηματίες έχοντας ως στόχο τις μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet. «Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

Τελικά το 57,9% των 3,5 εκατομμυρίων χρηστών που απάντησαν, ψήφισαν «ναι» και έτσι ο Έλον Μασκ πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων. Πούλησε ακόμη, άλλες 934.000 μετοχές έναντι περίπου 1,1 δισ. δολαρίων, αφού άσκησε δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα από την πώληση, αποκαλύπτουν ένα προσυμφωνημένο σχέδιο συναλλαγών για το 1/5 των μετοχών του, πολύ πριν κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter. Αλλά η πώληση των υπόλοιπων μετοχών δεν είχε προγραμματιστεί.

Η περιουσία του Έλον Μασκ, ξεπερνά τα 280 δισ. δολάρια, κάτι που τον καθιστά ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δείπνο Σι – Τραμπ: «Το Make America Great Again είναι συμβατό με την πρόοδο της Κίνας» – «Σας καλώ στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου»
«Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να είναι εταίροι, όχι αντίπαλοι» είπε ο Κινέζος πρόεδρος - «Οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας είναι από τις σημαντικότερες στην ανθρώπινη ιστορία» είπε ο Τραμπ
Τραμπ-Σι
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Παραιτείται η πρωθυπουργός της Λετονίας, Εβίκα Σιλίνια, για περιστατικά με ουκρανικά drone - Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός
Το ακροδεξιό κόμμα «Νέα Ενότητα» έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς το αριστερό κόμμα των Προοδευτικών δήλωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του
Εβίκα Σιλίνια
Άρση καραντίνας του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Μπορντό – Συνεχίζει το ταξίδι του για Ισπανία
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι επιβάτες που είχαν ασθενήσει με γαστρεντερίτιδα, το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Φερόλ της Ισπανίας
Το κρουαζιερόπλοιο Ambition στο λιμάνι του Μπορντό
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo