Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla μετά την ψηφοφορία στο Twitter

Ο Έλον Μασκ πούλησε και άλλες μετοχές της Telsa - Πάνω από 16 δισ. δολάρια η συνολική τους αξία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το ‘πε και το έκανε ο Έλον Μασκ. Μετά την ψηφοφορία που έκανε στο Twitter, σεβάστηκε το «ναι» του κόσμου και πούλησε μετοχές του στην Tesla, αξίας 5 δισ. δολαρίων, που αντιστοιχούν στο 10% των συνολικών μετοχών του στην εταιρεία του.

Την Κυριακή (7.11.2021) ο Έλον Μασκ ρώτησε τους 62 εκατ. ακόλουθούς του στο Twitter αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, την ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σήμερα, έχοντας στο μυαλό του τη συζήτηση στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να θέλουν να επιβληθούν μεγαλύτεροι φόροι σε πάμπλουτους επιχειρηματίες έχοντας ως στόχο τις μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet. «Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

Τελικά το 57,9% των 3,5 εκατομμυρίων χρηστών που απάντησαν, ψήφισαν «ναι» και έτσι ο Έλον Μασκ πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων. Πούλησε ακόμη, άλλες 934.000 μετοχές έναντι περίπου 1,1 δισ. δολαρίων, αφού άσκησε δικαιώματα προαίρεσης για την απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα από την πώληση, αποκαλύπτουν ένα προσυμφωνημένο σχέδιο συναλλαγών για το 1/5 των μετοχών του, πολύ πριν κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter. Αλλά η πώληση των υπόλοιπων μετοχών δεν είχε προγραμματιστεί.

Η περιουσία του Έλον Μασκ, ξεπερνά τα 280 δισ. δολάρια, κάτι που τον καθιστά ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις