Κόσμος

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον προετοιμάζονται να διαδεχθούν Κάρολο και Καμίλα νωρίτερα από το αναμενόμενο

Ο θρόνος δεν φαινόταν ποτέ τόσο κοντά για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ανέβουν στο θρόνο νωρίτερα από ό,τι περίμεναν και ουσιαστικά να διαδεχθούν τον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε η Αμερικανίδα Sally Bedell Smith, δημοσιογράφος και βιογράφος των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο περιοδικό People.

Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς σε ηλικία 73 ετών, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο διάδοχο του θρόνου στην ιστορία. Με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του βασιλιά Καρόλου και τη μάχη με τον καρκίνο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει, ήδη, αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και μαζί με την Κέιτ Μίντλετον προετοιμάζονατι μέρα με τη μέρα για μία επισπευμένη διαδοχή.

Πρόσφατα η βασιλική βιογράφος δήλωσε στο περιοδικό People:

«Αν και ο βασιλιάς εκτελεί τα καθήκοντά του με τυπική αποφασιστικότητα, έπρεπε να υποστεί περιορισμούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ο Γουίλιαμ έχει αναλάβει περισσότερες ευθύνες και αυτός και η Κέιτ προετοιμάζονται για τους μελλοντικούς τους ρόλους νωρίτερα από όσο θα περίμεναν. Υπάρχει μια αίσθηση ηρεμίας πριν από την καταιγίδα. Είναι οι επόμενοι στη γραμμή διαδοχής για τη μεγαλύτερη ευθύνη στη ζωή τους και φυσικά η υγεία της Κέιτ έχει προτεραιότητα, αλλά επιτρέπεται, επίσης, σε όλους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δουν τι είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή».

Η Κέιτ Μίντλετον διαγνώσθηκε με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο και τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της. Η βασιλική βιογράφος αποκάλυψε πως στα παρασκήνια γίνονται προετοιμασίες, ώστε ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας να είναι νωρίτερα έτοιμοι για να διαδεχθούν τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα στο θρόνο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στα θυρανοίξια της Παναγίας των Παρισίων, αντί για τον βασιλιά Κάρολο πήγε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Ο 42χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το Παρίσι χωρίς την Κέιτ Μίντλετον, έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Μπριζίτ Μακρόν, και είχε ιδιωτική συνάντηση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στη New York Post ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τον Βρετανό γαλαζοαίματο και ανέφερε πως οι δυο τους είχαν για περισσότερο από μισή ώρα μια «θαυμάσια συζήτηση» στο πλαίσιο της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τον Βρετανό πρίγκιπα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο πατέρας του και η σύζυγός του.

«Είχα μια σπουδαία συζήτηση με τον πρίγκιπα» δήλωσε ο Τραμπ. «Τον ρώτησα για τη σύζυγό του και μου είπε ότι είναι καλά. Επίσης τον ρώτησα για τον πατέρα του και μου είπε ότι παλεύει πολύ σκληρά. Είχαμε μια υπέροχη συζήτηση για μισή ώρα, λίγο περισσότερο από μισή ώρα» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του το BBC ανέφερε για την συνάντηση του νέου Αμερικανού προέδρου με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πως: «Το διπλωματικό ταξίδι του πρίγκιπα Ουίλιαμ για να συναντήσει τον Τραμπ μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ της επερχόμενης ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης