Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει και είναι καλά!”

“Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει και είναι καλά!”

Η Νότια Κορέα δεν πιστεύει τις φήμες σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και κυρίως δεν πιστεύει ότι ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι νεκρός!

Κορυφαίος αξιωματούχος της Σεούλ όχι μόνο δεν θεωρεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός, αλλά δήλωσε ότι ο 36χρονος χαίρει άκρας υγείας.

Click4more Εντοπίστηκε το ειδικό τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν – Θρίλερ με την υγεία του (pics)

“Είναι ζωντανός και καλά”, δήλωσε ο Τσουνγκ-ιν Μούν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι η θέση της Σεούλ είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει πεθάνει. 

Τόνισε πως ο Κιμ μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από της 13 Απριλίου και πρόσθεσε μιλώντας στο Fox: “Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής”.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει… εξαφανιστεί από προσώπου γης από τις 11 Απριλίου, όταν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του κόμματος. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί, ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του παππού του και ιδρυτή της χώρας.

Η Νότια Κορέα είχε αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό και τις αναφορές που ήθελαν τον Κιμ να είναι σοβαρά άρρωστος μετά από εγχείρηση καρδιάς. Η είδηση είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικές μέρες, ενώ τα τελευταία 24ωρα οργιάζουν οι φήμες για το αν είναι ακόμη ζωντανός ή όχι.

“Δεν θα εκπλαγώ αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός”

Τα όσα ακούγονται για τον Κιμ Γιονγκ Ουν πάντως φαίνεται ότι ενστερνίζεται εν μέρει ο Αμερικανός Γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ. Όπως δήλωσε, δεν θα τον σόκαρε αν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν “νεκρός ή ανίκανος”.

Η εκτίμηση πως ο Κιμ μπορεί να είναι ήδη νεκρός έγινε από τον Αμερικανό Γερουσιαστή γιατί, όπως είπε, σε ένα κράτος τόσο ελεγχόμενο όπως η Βόρεια Κορέα, οι φήμες για την υγεία του ηγέτη, δεν θα περνούσαν “αναπάντητες”.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Το όργιο φημών για το αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι νεκρός ή ζωντανός ξεκίνησε από την υποδιευθύντρια του Hong Kong Satellite Television, την Shijian Xingzou, η οποία δήλωσε ότι μια “πολύ σίγουρη πηγή”, της είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ήδη νεκρός.

Η Shijian Xingzou, που έχει 15 εκατομμύρια followers στο Weibo (το κινέζικο Facebook) και η οποία είναι επίσης ανιψιά ενός εκ των υπουργών Εξωτερικών της χώρας. Νωρίτερα, ιαπωνικό site είχε μεταδώσει ότι ο Κιμ είναι σε κατάσταση φυτού μετά την εγχείρηση καρδιάς που έκανε τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις