Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει γενέθλια αλλά πότε… γεννήθηκε κανείς δεν ξέρει!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει γενέθλια αλλά πότε… γεννήθηκε κανείς δεν ξέρει!

Μπορεί να είναι από πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στον πλανήτη. Μπορεί να ξέρουμε πως αγαπάει τον Ντένις Ρόντμαν και οτιδήποτε… αμερικάνικο (εκτός από τις ίδιες τις ΗΠΑ) αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για τη χρονολογία της γέννησής του.

Το σίγουρο είναι πως ήταν 8 Ιανουαρίου όταν ο σημερινός απόλυτος ηγέτης της Βόρειας Κορέας είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής. Σύμφωνα με τη Wikipedia ήταν το έτος 1983 και άρα σήμερα ο Κιμ Γιονγκ Ουν γίνεται 33 ετών. Αλλά διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε γεννήθηκε: το 1982, το 1983 ή το 1984;

Τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας, πάντως, δεν τους νοιάζει γιατί πολύ αγαπούν τον ηγέτη τους (αν θέλουν ας κάνουν κι αλλιώς), πολύ τους αρέσει και το κούρεμά του (αν θέλουν ας παρακούσουν τη διαταγή) και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις παρελάσεις για τα γενέθλιά του, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, όταν πέθανε ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι παντρεμένος με την πρώην τραγουδίστρια Ρι Σόλ-τζου και έχουν μια κόρη την Κιμ Τζου-ε. Είναι ο νεότερος αρχηγός κράτους παγκοσμίως. Όποτε κι αν γεννήθηκε…

Οι εορτασμοί για τα γενέθλια του Κιμ έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ πως έκανε επιτυχώς δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Μια ανακοίνωση που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τη διεθνή κοινότητα, αλλά προκάλεσε και… συναγερμό, απειλές και κυρώσεις.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε