Κόσμος

Ο Πούτιν ήρε μέρος των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί κατά της Τουρκίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ήρε, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σειρά οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί κατά της Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού S-24 από τουρκικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της Συρίας τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήρθησαν οι κυρώσεις που αφορούσαν τη μίσθωση τούρκων εργαζομένων που απασχολούνται στη Ρωσία όπως και τις δραστηριότητες τουρκικών εταιρειών σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξουσιοδότησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει την Άγκυρα για τη μερική ανανέωση της συμφωνίας που αφορά τους όρους βάσει των οποίων οι πολίτες των δύο χωρών μπορούν να επισκέπτονται ο ένας τη χώρα του άλλου, η οποία είχε υπογραφεί το 2010. Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος, με το διάταγμα αυτό, διεύρυνε τις κατηγορίες των τούρκων πολιτών που θα μπορούν να επισκέπτονται τη Ρωσία χωρίς βίζα.
Στην παρούσα φάση, οι εξαιρέσεις που υπάρχουν αφορούν τα πληρώματα των τουρκικών αεροπορικών εταιρειών, τους κατόχους των υπηρεσιακών διαβατηρίων οι οποίοι επισκέπτονται τη Ρωσία για επαγγελματικούς λόγους και για σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και τα μέλη των οικογενειών τους.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι οι εξαιρέσεις θα ισχύσουν μόνο στην περίπτωση που η Τουρκία υιοθετήσει αντίστοιχα μέτρα.
Στις αρχές Μαΐου, μετά τις συνομιλίες Πούτιν-Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι τα μέρη κατέληξαν σε μια “συνολική απόφαση” για την άρση των οικονομικών περιορισμών. Σχετική διακήρυξη είχαν υπογράψει στις 22 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη οι αντιπρόεδροι των κυβερνήσεων των δύο χωρών, Αρκάντι Τβόρκοβιτς και Μεχμέτ Σιμσέκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ελλάδα στη λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ που θα επιβραβεύσει ο Τραμπ – Ποιες θα «τιμωρηθούν»
«Είναι αρκετά λυπηρό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ γύρισε την πλάτη στον αμερικανικό λαό τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ αυτός είναι που χρηματοδοτεί την άμυνά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Το Ιράν δεν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ, πετρελαιοφόρο ανέκρουσε πρύμναν, εκατόμβη νεκρών στον Λίβανο, στον «αέρα» η εκεχειρία
Περισσότεροι από 182 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο - «Η συμφωνηθείσα ανακωχή δεν αφορά την εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ», ξεκαθαρίζει ο Νετανιάχου
Διασώστες σε κατεστραμμένο κτίριο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Βηρυτό του Λιβάνου
Ο Τραμπ δυσαρεστημένος με το NATO, ανοίγει το ζήτημα αποχώρησης – «Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»
Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αναδεικνύει τις διαφωνίες σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη και συμμετοχή των συμμάχων σε διεθνείς κρίσεις, με τον Τραμπ να θέτει ανοιχτά το ζήτημα της εμπιστοσύνης και χρηματοδότησης της άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ