Κόσμος

Ο πρίγκιπας Χάρι ζητάει τη διακοπή των γεωτρήσεων στον ποταμό Οκαβάνγκο

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους στην Αφρική.

Σε ανοιχτή επιστολή του στην Washington Post, ο δούκας του Σάσεξ ζήτησε να σταματήσουν οι γεωτρήσεις στον ποταμό Οκαβάνγκο, ένα υδάτινο σώμα που, σύμφωνα με τον πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου, «συντηρεί ανθρώπους και άγρια ζώα στη Νότια Αφρική για γενιές».

«O Οκαβάνγκο είναι ζωτική δύναμη, που παρέχει την κύρια πηγή νερού για σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτόχθονες και ντόπιους και μερικές από τις πιο μεγαλειώδεις άγριες ζωές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ειδών που βρίσκονται υπό εξαφάνιση» έγραψε ο πρίγκιπας Χάρι. «Αν και ξηραίνεται για μεγάλο μέρος του έτους, η περιοχή έχει κατά μέσο όρο 2,5 τρισεκατομμύρια γαλόνια ροής νερού κατά τη διάρκεια της περιόδου αύξησης της στάθμης των υδάτων. Αλλά υπάρχει μια επικείμενη απειλή στον ορίζοντα: γεωτρήσεις πετρελαίου».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την ReconAfrica, την καναδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην οποία έχουν χορηγηθεί άδειες για «ερευνητικές γεωτρήσεις» δραστηριότητα που όπως εκτίμησε «θα λεηλατήσει το οικοσύστημα για ενδεχόμενο κέρδος».

«Ορισμένα πράγματα στη ζωή είναι καλύτερα να μείνουν ανέγγιχτα για να επιτελέσουν το σκοπό τους ως φυσικό όφελος. Αυτό είναι ένα από αυτά» πρόσθεσε. «Επιπλέον, ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να προσαρμόζεται στις πιο πράσινες ενέργειες και τη δύναμη των λύσεων που βασίζονται στη φύση. Οι οικολογικές, ηθικές και οικονομικές επιταγές για την προστασία των φυσικών μας πόρων επισκιάζουν τα οικονομικά κίνητρα της γεώτρησης. Έχοντας κατά νου την υπερθέρμανση του πλανήτη, ο κόσμος πρέπει να αναλάβει ταχεία δράση για τη μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα και προς καθαρές, πράσινες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ για Ιράν: Τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα ή στρατιωτική επέμβαση – Τα σενάρια που εξετάζει
Ο Τραμπ φέρεται να διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης εντός του έτους, ακόμη και με στόχο την ανατροπή του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Ντόναλντ Τραμπ
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 10
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος που πυροβολήθηκε επειδή μπήκε ένοπλος στο Μαρ α Λάγκο του Τραμπ - Είχε δηλωθεί αγνοούμενος
Ο 21χρονος Όστιν Τάκερ Μάρτιν μπήκε με το αυτοκίνητό του στο θέρετρο - Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον πυροβόλησαν αφού τον διέταξαν να αφήσει κάτω το όπλο και το μπιτόνι βενζίνης που κρατούσε
Αυτοκίνητα περνούν μπροστά από το θέρετρο Mar-a-Lago του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκτέλεση ενός άνδρα οπλισμένου με καραμπίνα από την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και την τοπική αστυνομία, ο οποίος παραβίασε την περίμετρο ασφαλείας του θέρετρου στο Παλμ Μπιτς
5